Barcelona, je bent nóg mooier dan het gelijknamige liedje van George Ezra (hotspots, tips & tricks)

IMG_2226Het is inmiddels bijna een maand geleden dat ik mijn koffers moest pakken voor één van de meest bijzondere reizen die ik tot nu toe heb gemaakt. Voor anderen zal het vast een beetje nuts klinken omdat ik net 1500 kilometer van huis verwijderd was en er mensen zijn die naar de andere kant van de wereld vliegen voor een bijzondere reis, maar voor mij voelde het na 6 jaar knallen echt als een soort opluchting. Eindelijk weer een beetje ademhalen. En dat is zonder twijfel gelukt, want ik zit nu nog steeds in het Spaanse leven (inclusief Siësta). Ondanks dat ik al een video heb gemaakt van alle gefilmde beelden, leek het me ook leuk om er nog een artikel aan te koppelen. Toen ik naar Londen ging afgelopen Oktober heb ik een vergelijkbaar artikel geplaatst, en dat vind ik persoonlijk soms echt heel erg leuk om terug te lezen. Dus bij deze: een ode aan de mooie stad die zich Barcelona mag noemen.

Ons grote avontuur begon op slecht één dag na mijn laatste examens. Toen we na veel security checks, paspoortcontroles en douanemensen eindelijk in het vliegtuig zaten, kon ik pas opgelucht ademhalen. En dat is bést een prestatie voor iemand met vliegangst. Eindelijk kon ik alles van me afzetten wat me maandenlang heeft beziggehouden; de slechte gezondheid van mijn vader, kleine onenigheden met vriendinnen en voornamelijk school leken me even niks meer te doen. En dat gevoel was fijn. Héél fijn.

IMG_1904Toen we rond 18:00 eindelijk aankwamen in ons appartement, hadden we pas door hoe centraal we eigenlijk zaten. De Sagrada Familia zat (op de gok) ongeveer 500 meter van ons appartement vandaan. Echt ideaal! Na onze spullen in ons appartement voor twee dagen gedropt te hebben, zijn we dus ook direct richting deze bekende kerk met steigers gelopen (alhoewel je het beter steigers met kerk kan noemen, haha!). Na enige tijd genoten te hebben van de Spaanse architectuur, zijn we richting een pleintje gelopen om te eten. Uiteindelijk zijn we neergestreken in een gezellig restaurantje waar we tapas hebben zitten eten. Geweldig begin van de vakantie! Rond een uur of 10 keerden we weer terug naar het appartement en was Wie ben ik? aan de beurt.

IMG_2030

IMG_2060 IMG_2066 IMG_2067 IMG_2070 IMG_2088Op vrijdag, onze enige volle dag in Barcelona, stonden we vroeg op om volledig van de stad te kunnen gaan genieten. We liepen naar Sagrada Familie en kochten dagkaartjes voor een Hop On Hop Off bus. Wat mij betreft echt een van de ideaalste dingen die je kan doen om een stad snel te verkennen! In Londen zag ik deze bussen ook altijd al rondrijden, maar €30,- vonden we toen altijd wel duur. Achteraf is die €30,- het in Barcelona meer dan waard geweest, want we zijn praktisch langs alle grote hotspots gekomen. Zeker een tip dus! Wij hadden trouwens een kaartje voor de groene lijn, wat de lijn is die langs alle grote dingen komt. Deze lijn moet je dus zeker hebben als je net als ons in een korte tijd veel wilt zien. Zelfs als je de gehele route zou blijven zitten, zie je erg veel van de stad. Maar voor de ultieme citytrip stap je natuurlijk bij bepaalde dingen uit!

IMG_2098Aangezien we kaartjes hadden besteld voor Park Güell, moesten we daar eerst heen. In het begin was er onwijs veel stress omdat we dachten dat we 10:3o niet zouden halen, maar uiteindelijk arriveerden we tóch ruim een halfuur van tevoren. Park Güell was dan ook onze eerste stop en misschien vond ik dit ook wel meteen het hoogtepunt. Ik houd sowieso onwijs erg van de natuur en ik heb mijn ogen dan ook echt uitgekeken. Overal was iets te zien wat totaal nieuw voor me was! Vooral de mozaïek en de gebouwtjes die me enigszins doen denken aan lavenland uit de Efteling zullen mijn herinneringen niet snel ontglippen.

IMG_2197

IMG_2105

IMG_2201

IMG_2391

IMG_2386

IMG_2312 IMG_2331

In het kader van: Bloem ruiken gaat fout! Ik heb me helemaal gek staan boenen om dat stuifmeel van mijn neus af te krijgen, haha!

Park Güell bestaat uit twee delen: het betaalde deel en het niet-betaalde deel. Het betaalde deel is echt de moeite waard om te bekijken, maar aan het niet-betaalde deel heb je ook al heel erg veel. Het niet-betaalde deel staat vol met mooie planten en bloemen die echt onwijs mooie plaatjes op kunnen leveren. We hebben echt ruim 2 uur rondgelopen in het niet-betaalde deel en zelfs toen begon het me nog niet te vervelen. Ik zou oprecht een hele dag kunnen spenderen in dit park, maar aangezien we nog allerlei dingen op ons ‘to see’ lijstje hadden staan, besloten we na 2 uur gelopen te hebben dat het weer tijd was om plaats te nemen in de Hop On Hop Off bus.

IMG_2460

IMG_2482IMG_2697Na enige tijd in de Hop On Hop Off bus te hebben gezeten (IN ja, want boven was helaas geen plek..) stapten we uit bij een bekende winkelstraat. Ik weet niet precies hoe dit gebied heet, maar uiteindelijk kwamen we uit op de Rambla wat ons doel was. Desalniettemin vond ik dit echt een prachtige straat! Er waren allerlei dure merken gevestigd in de prachtigste gebouwen die je je maar kunt bedenken. In deze lange winkelstraat waren er echter ook veel Gaudi-daken te bezichtigen. Echt zo prachtig! Deze straat liep uiteindelijk af op een plein vol met kleur en water.

IMG_2499 IMG_2514Uiteindelijk kwamen we dus terecht op de Rambla. Ons tweede grote punt wat we écht wilden zien. De Rambla is eigenlijk één lange straat met aan weerszijden gebouwen, souvernirwinkeltjes en zijstraatjes die leiden naar markten, pleinen en musea. Echt een hele culturele plek die zeker het bezoeken waard is! Het fijne aan de Rambla is ook dat je uiteindelijk terecht komt op wéér een centraal punt waar veel bussen rijden. De Rambla zou ik zelf een beetje kunnen vergelijken met Covent Garden in Londen. Er staan veel straatmuzikanten, ‘standbeelden’ en pop-up winkeltjes en het was er gezellig druk. Loved it!

IMG_2529

IMG_2559

IMG_2566

IMG_2587 IMG_2592 IMG_2597

IMG_2620 IMG_2635 IMG_2641 IMG_2651Na de Rambla afgeslenterd te hebben, kozen we ervoor om weer mee te gaan met de Hop On Hop Off bus. Gelukkig hadden we deze keer wél het geluk om boven te kunnen zitten, dus daar maakten we dan ook maar al te graag gebruik van. We zijn met deze bus een stukje het centrum uitgelegen, een heuvel op. Hier lag het Olympisch Stadium waar Coldplay aan het soundchecken was. Zo gaaf! Ook kwamen we langs het Nationale Kunstmuseum – waar ik maar al te graag naar binnen was gegaan als we meer tijd hadden – en het stadion van FC Barcelona – iets wat je ook écht niet kan missen als je in Barcelona bent.

IMG_2703

IMG_2666

IMG_2679Rond 18:00 kwamen we – helemaal uitgeteld – aan op het strand waar we even hebben gezeten, een drankje hebben gedronken en souvernirwinkeltjes hebben bezocht. Rond 19:30 besloten we dat we echt dringend voedsel nodig hadden, dus vervolgden we ons avontuur naar een pleintje met restaurantjes dichtbij het strand. Ons Hop On Hop Off kaartje liep tot 21:00, dus voor die tijd moesten we weer terug zijn bij ons beginpunt, de Sagrada Familia. Toen we uiteindelijk in het appartement aankwamen, waren we zó uitgeteld dat we binnen 2 uur allemaal lagen te slapen.

DSC00448De volgende ochtend vertrokken we iets later omdat we met de eigenaresse van het appartement hadden afgesproken dat we onze bagage tot 15:00 mochten laten staan. Tot die tijd hadden we dus nog om vrij in te vullen, dus kozen we ervoor om naar de Arc de Triompf  te gaan, wat dichtbij Park Ciutadella lag. Hiervoor kochten we een metrokaart wat echt ideaal werkte! Het enige nadeel aan de tweede dag in Barcelona was het weer. Het was gelukkig niet koud, maar de lucht zat tot een uur of 2 wel potdicht. Maar dat mocht de pret niet drukken!

IMG_2733 IMG_2749 IMG_2752 IMG_2771

Allemaal kochten we hetzelfde armbandje, maar nog maar één iemand heeft hem heel. Goedkoop is duurkoop, noemen we dat.

IMG_2776Wat trouwens erg grappig was, was dat er voor de Arc de Triompf een soort Cosplay bijeenkomst was. Als in: aan de linkerkant werd je gepasseerd door iemand die in een Picachu pak aan het rondrennen was en aan je andere zijde stonden Manga meisjes te grinniken. Echt zo vreemd! Helemaal omdat het op zo’n redelijk centrale plek was. Maar goed; we namen een aantal foto’s van dit prachtige monument en liepen het pad af richting Park Ciutadella.

IMG_2816

IMG_2851 IMG_2861 IMG_2881Wederom was Park Ciutadella een prachtig park aan de rand van de stad! Toen we het park inliepen hadden we niet verwacht dat het er zo mooi uit zou zien. Op het allereerste gezicht leek het namelijk op een standaard park, maar toen we de menigte volgde kwamen we ineens op een prachtige open plek uit waar straatmuzikanten stonden, de bellen om je oren vlogen en een verbazingwekkend mooie fontein haar werk deed. Zoals je op de foto kan zien, kon ik het natuurlijk weer niet laten om midden tussen de driejarigen te gaan staan en achter bellen aan te rennen. Mijn jonge ziel zal ik denk ik altijd houden, haha!

IMG_2918 IMG_2920Toen we het park af liepen kwamen we erachter dat we wederom dichtbij het strand zaten, dus besloten we daar te gaan lunchen bij Makamaka. Makamaka is zeker een tip voor als je op zoek bent naar een lekkere plek om te lunchen! Met uitzicht op de haven zit je er onwijs op je gemak en het eten is echt verrukkelijk en totaal niet duur!

We zijn hier echter nét iets te lang blijven zitten, waardoor we ineens wel héél erg moesten haasten om op tijd in ons appartement te zijn. Als ik er nu aan terugdenk kan ik alleen maar heel hard lachen. Als gekken renden we over de trappen in de metrostations, zo hilarisch! Iets te laat vertrokken we om 15:15 van ons appartement, op weg naar het busstation. Hier pakten we de bus naar Lloret de Mar en hiermee was ons grote Barcelona avontuur ten einde. Omdat dit artikel nu al veel- en veel te lang is en ik niet heel veel foto’s heb van Lloret de Mar, besluit ik het hier maar bij te houden. Stiekem ben ik best een beetje trots over hoe sommige foto’s eruit zijn gekomen. Al met al was het echt een geweldige reis die ik voor geen goud gemist zou willen hebben. En op deze manier zal ik het altijd blijven herinneren.

Ben jij ooit in Barcelona geweest?

Veel liefs, Romy

2 Comments

  • Reply Dineke 22 juni 2016 at 12:02

    Heel leuk om te lezen! Ik ga van het zomer zelf naar LIoret de Mar en wij gaan ook een dagje naar Barcelona. Ik ben heel benieuwd 🙂

  • Reply Anouk 23 juni 2016 at 18:13

    Jaaaa, Barcelona is 1 van mijn favoriete steden EVER! Super leuk artikel én mooie foto’s!

  • Leave a Reply