‘Bloggertje, bloggertje, hoe laat is het?’ – Tijd voor een pauze!

Hi ladies! Happy New Year!oeps, dat had ik nog niet gezegd. Het voelt zó raar om weer eventjes in de roulering te zijn! Jullie zullen vast en zeker gemerkt hebben dat ik de laatste maand niet echt bepaald actief ben geweest op en rondom mijn blog, maar daar zit een hele duidelijke reden achter. Benieuwd waarom ik twee maanden lang even een stapje terug zet van mijn blog? Lees dan snel verder!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AFSLUITING VAN 2016

Als je mijn Photo Diary – artikelen op mijn blog volgt, en regelmatig een kijkje neemt op mijn Instagrampagina, weet je dat ik de laatste week van 2016 – en de eerste van 2017 – doorbracht in het zonovergoten Tenerife. Ik heb geprobeerd om me hier zo goed mogelijk op voor te bereiden door vooruit te schrijven, maar dat leek toch allemaal net iets moeilijker dan gedacht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABEGIN VAN 2017

Daarnaast viel het helaas onder geen stoelen of banken te schuiven dat mijn eerste schoolweek in 2017 meteen begon met een toetsweek. Een toetsweek waar ik in de kerstvakantie voor moest leren.. Aangezien ik het nogal humeur verlagend vond om kerstavond door te brengen met mijn natuurkundeboek aan mijn zijde en ik in Tenerife andere dingen te doen had dan integralen oplossen, kwam dit allemaal neer op het laatste weekend van de vakantie. De resultaten van de toetsweek heb ik nog niet terug, maar ik kan stiekem al wel raden hoe laat het is. Waarschijnlijk zijn de drie toetsen die ik moest maken niet allemaal even goed gemaakt, maar ‘gelukkig’ heb ik over een aantal weken een herkansingsweek waarin ik van ieder vak een toets mag herkansen.

Dit houdt dus in dat ik me de komende periode eventjes heel erg moet gaan focussen op mijn schoolwerk. Natuurlijk deed ik dat hiervoor ook al, maar als ik de keuze had tussen mijn wiskundehuiswerk en het schrijven van een artikel, kreeg het tweede toch nét iets vaker de voorkeur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATOELATING STUDIE

Daarnaast zit er nog een hele grote doorn aan de roos; ik heb op 25 februari namelijk de decentrale selectie dag van geneeskunde. Op deze dag moet ik een kennistoets maken waarvoor ik meer dan 3000 bladzijdes (die ook nog eens allemaal in het Engels zijn) moet leren. Dit zou betekenen dat ik vanaf nu iedere dag 60 bladzijdes moet leren – iets dat me realistisch gezien niet gaat lukken, maar ik wil me wel zo goed mogelijk voorbereiden op deze toets.

EN DAT BETEKENT?

Zoals jullie weten had ik het tweede halfjaar van 2016 de smaak echt goed te pakken met het bloggen. Er ging eigenlijk geen week voorbij dat ik niet iedere werkdag een artikel postte en het resultaat werd al snel zichtbaar; ik kreeg er heel veel leuke lezeressen bij en ik mocht zelfs naar twee events! Ik ga hier het liefst in 2017 mee door, maar ik weet dat ik voor nu de vijf artikelen per week even moet opgeven. De komende maand zullen er onregelmatig en (heel) veel minder artikelen online komen dan dat jullie gewend van me zijn. Dat is voor mij écht even slikken, want bloggen is nog steeds iets wat iedere dag bij me is en ik ben overladen met ideëen. Van een blogdip is echt totaal geen sprake, maar ik moet me voor nu écht even focussen op mijn toekomst. Vanaf begin maart ben ik dan ook als de wiedeweer voor de volle 100% terug te vinden met vijf artikelen per week, maar tot die tijd zal het eventjes heel stil zijn.

Veel liefs, Romy

7 Comments

 • Reply lieke 19 januari 2017 at 07:39

  Ben benieuwd of het je dan volgend jaar wel gaat lukken.. goed in ieder geval dat je t aangeeft.

  • Reply Romy 19 januari 2017 at 22:59

   Dat hoop ik natuurlijk wel heel erg; het is in ieder geval iets om mijn best voor te doen! Wat ik wel zeker weet, is dat de toekomst dat moet gaan uitwijzen.

 • Reply Maaike 19 januari 2017 at 10:55

  Heel veel succes nog met je schoolwerk!

 • Reply anna 19 januari 2017 at 15:22

  Heel erg veel succes!! <3

 • Reply Silke 20 januari 2017 at 14:38

  Heeeel veel succes met je schoolwerk! Door mijn examens zit ik momenteel een beetje in dezelfde situatie, dus ik weet exact wat je bedoelt 🙂 Ik leerde je blog nog maar net kennen, maar ik blijf alleszins hangen tot je weer kan posten! Liefs 🙂

 • Reply Manon 20 januari 2017 at 16:34

  Heel veel succes met alles!

 • Reply www.juflisanneblog.nl 23 januari 2017 at 19:25

  Begrijpelijk, heel veel succes!

 • Leave a Reply