E.L.F. Mad for Matte oogschaduwpalet

Na een ‘korte’ blogpauze van 2 maanden (die oprecht voelde als een halfjaar), ben ik vanaf vandaag iedere werkdag weer terug met een artikel! Eindelijk! Tijdens mijn pauze heb ik op bloggebied echter niet stilgezeten en kwam ik onwijs veel dingen tegen die ik wilde reviewen of op een andere manier met jullie wilde gaan delen, zo ook een oogschaduwpalet van E.L.F. Benieuwd naar hoe dit oogschaduwpalet me bevalt? Lees dan snel verder!

DE KLEUR

Het palet staat bekent onder de naam ‘Mad for Matte’ en bestaat zoals de naam al laat doorschemeren, helemaal uit matte kleurtjes. Tien kleurtjes, om precies te zijn! Het paletje bestaat uit aardse tonen die samen met het matte karakter zorgen voor een hele natuurlijke look. Normaal gesproken draag ik eigenlijk nooit echt oogschaduw maar zeker met zulke natuurlijke kleurtjes vind ik het heel leuk om ermee te experimenteren! Er zitten zowel koele als warme kleurtjes in het palet, dus is er eigenlijk voor ieder wat wils. De kleurtjes lopen van links naar rechts op van licht naar donker waardoor je veel verschillende tonen kunt gebruiken die elkaar goed op kunnen bouwen.

DE VERPAKKING

Wat me meteen al opviel aan het oogschaduwpaletje, was dat hij heel compact is. In de lengte, breedte én dikte is hij erg klein, wat super handig is voor als je hem mee wilt nemen in je tas. De vormgeving is zoals je die van E.L.F. gewend bent en ik persoonlijk ook altijd het meest kan waarderen: strak, zwart/wit en niet teveel poespas. Op de klapdeksel staat de naam van het merk vermeld en achterop staat in het klein hoe het palet heet. Ik houd echt onwijs erg van simpel ogende verpakking en deze is daar zeker een heel erg mooi voorbeeld van!

DE KWALITEIT

Wanneer ik het over de kwaliteit heb van een bepaald beautyproduct, schotel ik mezelf altijd drie punten voor waar een product zich in moet gaan vormen. Ten eerste de pigmentatie; die is van de lichtere kleurtjes in het palet niet geweldig, maar hoe verder je naar rechts gaat, des te beter de pigmentatie wordt. Ook vind ik de houdbaarheid van een product heel erg belangrijk. Je doet echter make-up op in de hoop dat het zo lang mogelijk zo mooi blijft zitten. De houdbaarheid van dit product is in mijn ogen echt heel goed! Wat wel jammer is, is dat er tijdens het aanbrengen bij mij heel veel fall-out was. Gelukkig was dit alleen zo tijdens het aanbrengen, want toen de oogschaduw zich eenmaal op mijn oogleden bevond bleef hij echt perfect zitten! Tenslotte vind ik de substantie ook niet geheel onbelangrijk. Ook in dit opzicht heeft E.L.F. namelijk helemaal begrepen hoe het wél moet! De kleurtjes uit Mad for Matte zijn een subtiele mix tussen een poeder en een crème. Hierdoor is de oogschaduw ook heel gemakkelijk met je vingers aan te brengen én is hij ook nog eens heel mooi als eyeliner. Ik ben helemaal tevreden!

DE CONCLUSIE

Al met al ben ik zeker heel erg te spreken over dit oogschaduwpaletje! Ondanks dat ik nog steeds niet echt een oogschaduw-persoon ben (als in: ik zou het denk ik nooit iedere dag kunnen dragen), vind ik dit paletje echt een hele mooie toevoeging aan mijn stash! Het is een onwijs natuurlijk paletje waar je alle kanten mee op kan gaan. Het laat me in ieder geval inzien dat oogschaduw niet per definitie heel overdreven hoeft te zijn in een look, haha! Voor een zacht prijsje van €12,00 vind je dit oogschaduwpaletje op de webshop van Eyeslipsface (oftewel: E.L.F.) Ik ben fan!

Heb jij al één van de oogschaduwpaletjes van E.L.F?

Veel liefs, Romy

1 Comment

  • Reply Florentine 11 maart 2017 at 23:11

    Super mooi is ‘ie! Ik vind ook dat je prachtige foto’s gemaakt hebt❤️❤️
    Ik heb ook een aantal paletten van ELf, en ik vind de oogschaduw onwijs goed!
    Veel liefs, Florentine

  • Leave a Reply