Floyesa deluxe: Surely eau de parfum (Dupe alert!)

Inmiddels is het alweer aardig wat weekjes geleden dat ik voor het laatst een bezoekje bracht aan de Action. Mijn moeder en ik bleven zoals gewoonlijk weer even hangen bij het schap vol met geurtjes en werden helemaal verliefd op het geurtje Surely van het merk Floyesa (deluxe). Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord, maar het geurtje zelf deed me denken aan een hèèl bekend (en hèèl duur) geurtje wat ik mezelf hiervoor al eens cadeau had gedaan. Benieuwd naar dit geurtje? Lees dan snel verder!

DE GEUR

Het duurde even voordat ik de geur kon plaatsen; ik wist namelijk dat ik precies deze geur al eens eerder had gehad! Na heel lang denken kwam ik er ineens op: Surely ruikt echt precies als Si van Giorgio Armani! De geurtjes komen qua geur echt perfect met elkaar overeen; het is alleen de prijs en de verpakking die onderscheid maakt. Surely is, net als Si, een heel zoet en krachtig qua geur. Hij is zoet, maar ik kan ook zonder twijfel kruidige tonen ontdekken. De topnoot is Cassis, de hartnoten zijn Fresia en Mei Roos en de basisnoten zijn Vanille, Patchouli en Ambroxan.

DE VERPAKKING

Toen ik de flacon van Surely zag, wist ik meteen dat ik hem móest ruiken. Hij valt namelijk qua uiterlijk helemaal in mijn straatje! En hoe je het ook wendt of keert; als een product er goed uitziet, ben ik eerder bereid om er verder naar te kijken. Ik houd onwijs van strakke, simpele verpakkingen en deze is daar zeker een heel goed voorbeeld van. In het begin wist ik niet echt wat ik van de redelijk grote dop moest vinden, maar inmiddels vind ik de parfum als geheel echt een plaatje! De vloeistof zelf is lichtgeel van kleur en er zit respectievelijk (ik heb het doosje al een tijdje niet meer) 100 ml in. Het is een vrij grote flacon, dus ik zou hem niet snel meenemen tijdens een dagje weg of wanneer ik op vakantie ga. Gelukkig bestaat er natuurlijk wel zoiets als hervulbare parfumverstuivers!

DE KWALITEIT

En nu natuurlijk de hamvraag: Hoe is de kwaliteit van de parfum? Komt hij in de buurt van Si van Giorgio Armani? Ik durf het haast niet te zeggen, maar toch ga ik het doen: Ik vind Surely van betere kwaliteit dan Si zelf. Ik wilde de eau de parfum Si echt al heel lang hebben en toen ik hem eenmaal had, viel hij heel erg tegen. Het is bij geurtjes altijd wel afwachten of ze het longlasting-karakter van een eau de parfum nakomen, en dit was bij Si voor mij echt niet het geval. Hoe veel ik ook opspoot; de parfum was hoe dan ook na een uurtje al helemaal weg. Het leek me in eerste instantie gekkenwerk om de parfum van de Action uit te testen, omdat deze naar verwachting nog sneller zou vervliegen. Maar niks was minder waar! Het is alsnog niet een geur die heel lang blijft hangen, maar Surely is na een avond werken (+/- 3,5 uur) nog prima aanwezig.

DE CONCLUSIE

Het zal je op dit moment niet echt meer verbazen, maar: Wauw! Wat ben ik enthousiast over dit geurtje! Surely maakt voor mij eigenlijk alles waar wat Si van Giorgio Armani niet heeft gedaan. De geur is letterlijk identiek en bij mij bleef hij veel langer hangen. Het is in ieder geval zeker een aanrader voor als je overweegt om (de vèèl duurdere) Si te kopen! Waar je voor 100 ml Si eau de parfum €133,77 neer moet leggen, kan je bij de Action voor slechts €2,99 een perfecte vervanger op de kop tikken. Deze ontdekking vind ik zelf nog steeds heel bizar, maar ik ben zeker heel erg blij dat ik hem heb gedaan. In ieder geval is Surely uitgegroeid tot één van mijn favoriete parfums op dit moment.

Had jij deze dupe al gespot?

Veel liefs, Romy

No Comments

Leave a Reply