Het leed wat zich een blogdip noemt

Ik kan me nog goed herinneren dat ik er zo een aantal maanden geleden ook bij zat: helemaal ontdaan en het bloggen ontvreemd. Ik kan niet anders dan me ook op dit moment weer excuseren van mijn onwijs grote afwezigheid de afgelopen maanden. Wat me de afgelopen maanden allemaal heeft beziggehouden, wil ik graag vandaag met jullie delen. Lees je mee?

EXAMENSTRESS

Zoals misschien wel is bijgebleven, moest ik mezelf een kleine maand geleden voor de tweede keer gaan onderwerpen aan de examens (en de immense stress die erbij komt kijken). Het was voor mij een aantal maandjes geleden al duidelijk dat ik net zoals vorig jaar een tijdje iets minder aandacht aan mijn blog moest gaan besteden, maar het is nooit de bedoeling geweest om zo lang weg te blijven. Helaas kun je de dingen niet altijd plannen en stond het feit dat ik in de meivakantie moest beginnen met leren voor mijn drie examens. Ik hoefde dit jaar maar drie examens te maken omdat ik alle andere vakken afgelopen jaar al met een voldoende had afgesloten. Twee van de drie examens gingen naar mijn gevoel redelijk, maar de derde ging echter niet helemaal vlekkeloos. Inmiddels is het welbekende stressvolle maandje na de examens bijna ten einde en krijg ik over een paar dagen de uitslag. Net zoals vorig jaar weet ik niet wat ik ervan moet verwachten en spant het er echt nog om of ik het wel of niet gehaald heb.

Er zitten voor mij dus nog een aantal erg spannende dagen aan te komen, maar ik ben eerlijk gezegd wel blij dat de uitslag eraan komt. Ik heb een maand lang vrijwel stressloos kunnen leven en het gaat aanstaande woensdagavond uitmaken of ik de vakantie ook zonder stress in kan gaan of dat ik nog een herkansing voor de boeg heb. In ieder geval kan ik wel écht met zekerheid zeggen dat ik de examens van 2017 véél positiever heb ervaren dan die van 2016. Gelukkig maar!

(BLOG)DIP

De stress rondom school en mijn eindexamens vormden een deel van mijn blogdip. Het andere deel werd gevormd door het feit dat ik al een tijdje niet zo lekker in mijn vel zit. Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar ik ben de afgelopen tijd vaak moe, chagrijnig, kortaf en ik heb simpelweg geen zin om ergens moeite in te steken. Dit zorgde er eigenlijk ook een beetje voor dat ik mijn blog maar even op de achtergrond liet staan. ‘Waarom zou ik weer beginnen met bloggen als er zoveel bloggers zijn met een veel interessantere content, met mooiere lichamen, betere make-up skills en perfectere outfits?’ was een vraag die me de laatste tijd vaak door mijn hoofd heeft gespookt. Er zijn zóveel bloggers dat het moeilijk is om je te kunnen onderscheiden van de rest. En dat ik daar vaak mee in mijn maag zit, is zeker een feit. Gelukkig heb ik mijn liefde voor bloggen weer een beetje teruggevonden toen ik twee weken geleden outfitfoto’s ben gaan schieten met Suzanne. In mijn ‘persoonlijke leven’ zit nog niet alles zo lekker in elkaar, maar ligt het echt aan de dag hoe ik me voel. Als ik over een paar dagen eenmaal het verlossende woord heb gekregen, valt er hoe dan ook al een grote last van mijn schouders af. Verder ga ik deze zomervakantie drie keer op vakantie, dus moet dat relaxen en tot mezelf komen wel goed komen, haha!

In ieder geval wilde ik met dit artikel aankondigen dat ik ga proberen om weer iedere werkdag een artikel online te krijgen. Aan de ideeën voor artikelen ligt het niet (die zijn er namelijk méér dan genoeg!), maar het was vooral het feit dat ik mezelf er een hele tijd niet echt toe kon zetten. Gelukkig zit daar nu weer verandering in en heb ik weer liefde voor het bloggen ontwikkeld.

Veel liefs, Romy

3 Comments

  • Reply Daphne 12 juni 2017 at 14:12

    Ik begrijp je gevoel héél erg, dat onderscheidende vind ik ook enorm lastig om toe te passen op mijn blog omdat er al honderden (zeg maar gerust duizenden) zijn. Toch probeer ik niet aan die (sociale) druk toe te geven en ga ik gewoon mijn eigen gangetje zoals ik altijd deed, zonder al te veel te vergelijken. Ik hoop overigens dat je weer een beetje lekkerder in je vel komt na de uitslag en dat ‘ie positief uitpakt, ik ga voor je duimen <3

  • Reply Roos | Elua Makamaka 12 juni 2017 at 16:17

    Oh zoiets is echt heel lastig en er is vaak weinig aan te doen. Gewoon heel veel inspiratie opdoen bij andere medebloggers helpt vaak toch het beste.

  • Reply Nina Simplynspecial 12 juni 2017 at 18:14

    Jezelf onderscheiden met andere bloggers is erg moeilijk. Ik herken dat wel. Maar probeer daar niet teveel aan vast te houden. Ik vond dat je het al heel goed deed namelijk 😉

  • Leave a Reply