HOE EEUWIGE TWIJFELAAR ROMY INEENS (BELANGRIJKE) KEUZES MOET MAKEN

img_9828Vandaag vond ik het weer tijd voor een persoonlijk getint artikel; niet alleen omdat dit weer een tijdje geleden is, maar ook omdat dit momenteel echt op mijn hart ligt. Ik moet de komende tijd namelijk zoveel verschillende keuzes gaan maken en een twijfelaar als ik is daar niet goed in. De laatste tijd twijfel ik over zo onwijs veel dingen, dat ik het tijd vind om al deze dingen op de digitale tafel te gooien (oftewel: mijn blog). Wie weet kunnen jullie me een beetje adviseren of bijsturen? Hoe mooi zou dat zijn?

img_9518STUDIE

Het eerste punt van twijfel is ook meteen mijn meest belangrijke keuze die ik moet gaan maken, oftewel: de studie die ik volgend jaar wil gaan doen. Ik ben inmiddels alweer twee weken geleden naar de open dag geweest van de Universiteit in Utrecht en daar ben ik oprecht al heel wat wijzer geworden. Lees: ik weet welke studie ik wil gaan doen, maar ik ben te bang om me er voor in te schrijven. Waarom? Nou, simpel. Twijfel! Ik weet op dit moment zeker dat ik geneeskunde wil gaan studeren, maar als ik dan aan alle aspecten denk, word ik bang. Wat als ik niet door de decentrale selectie heen kom? Wat als ik de studie niet aan kan? Wat als ik geen tijd meer heb voor leuke dingen naast mijn studie?

Hoe zeker ik ook weet dat ik de stap moet gaan wagen, ben ik bang voor de toekomst. Mijn grootste angst is dat ik niet geplaatst word voor de studie, wat inhoudt dat ik een tussenjaar heb. Een jaar geleden was ik blij met een tussenjaar, maar nu zou ik er echt niet aan moeten denken. Nóg een jaar ‘verspillen’. In ieder geval weet ik zeker dat mijn hart ligt in de medische wereld!

img_1452

GADGETS

Oké, dit is misschien een beetje een typisch geval van een first world problem, maar ik weet momenteel niet wat ik allemaal aan moet met de gadgets die ik nu heb. Ik heb voor mijn camera momenteel drie lenzen waarvan ik er minstens een wil verkopen, maar ik twijfel of ik ook de standaars Canon lens daarvan moet gaan verkopen. Ik heb namelijk sinds een hele tijd een lens die ik oprecht overal voor gebruik; voor zowel productfoto’s als outfits en landschappen is hij echt perfect.

Ook zit ik een beetje in mijn maag met mijn iPad Mini die ik gewonnen heb. Het is in principe een super hanig apparaatje, maar ik betrap mezelf erop dat ik hem eigenlijk alleen gebruik voor Netflix, YouTube en RTL XL. Ik doe er naar eigen zeggen dus eigenlijk (nog) niet heel veel mee, en ik zou er omgerekend toch €300,- voor kunnen krijgen. De verkoop van mijn iPad is dus wellicht ook iets wat ik moet gaan overwegen..

.

TUSSENJAAR (?)

Ik weet niet eens of dit puntje al nodig moet zijn, maar laten we het er even op houden dat ik niet door de decentrale selectie van geneeskunde door kom: Wat moet ik dan in godsnaam gaan doen? Vorig jaar was ik helemaal vóór een tussenjaar, maar nu ik op de Vavo vaker thuis zit dan op school, merk ik dat ik het toch wel een hele achterstand vind om niet mee te gaan met mijn vriendinnen en oud-klasgenoten. Zij beleven allerlei dingen die ik ook wil beleven, en snel ook! Als het toch zo zou zijn dat ik niet door de decentrale selectie kom, heb ik een aantal steekwoorden met dingen die ik wil gaan doen: cursussen (sowieso EHBO, een medisch gerichte cursus en misschien een nieuwe taal), reizen (vrijwilligerswerk, backpacken of een taalcursus) en werken (want ik hoor de stem van iedereen om me heen nu al echoën: ‘Waar wil je dat van betalen, dan?’)

img_1253BLOG

Tenslotte is het ook mijn blog waar ik de laatste tijd heel erg over twijfel; en dan praat ik absoluut niet over een blogdip, maar vooral over de content. Ik vind het vaak namelijk toch nog wel lastig om een goede afwisseling te hebben tussen persoonlijke-, beautygerichte- en fashion gerelateerde artikelen. Als ik op andere blogs kijk, merk ik dat ik artikelen over beautyproducten altijd leuk vind om te lezen en ook doen interieur artikelen het voor mij altijd goed. Zelf vind ik het echter heel leuk om me bezig te houden met mode, maar zoals je gemerkt hebt zijn hier de laatste tijd niet veel artikelen over online gekomen. Ik vind het echt geweldig om outfitfoto’s te schieten om zo mijn outfits met jullie te delen, maar jammer genoeg beschik ik niet over een vriendin/vriendje/moeder/vader die heel veel tijd en zin heeft om regelmatig foto’s te maken van mijn outfit. Mijn vraag aan jullie is dan ook: welke artikelen vinden jullie leuk om te lezen op RoseAmere? Meer fashion? Of juist meer onder het kopje Beauty, Interieur of Persoonlijk? Let me know!

img_9761Hopelijk heb ik jullie op deze manier weer een beetje bij kunnen kletsen over mijn leventje en al haar valkuilen, haha. Natuurlijk deel ik iedere week in mijn Photo Diary wat ik allemaal meemaak in een week waardoor het al aardig persoonlijk is, maar de twijfels die ik vandaag heb benoemd zijn in mijn ogen toch net was zwaarder om zomaar op tafel te gooien.

Veel liefs, Romy

5 Comments

 • Reply Lisa 2 december 2016 at 08:01

  Heel herkenbaar! Ik ben ook altijd een twijfelkont, zelfs met het maken van kleine keuzes. Ik snap dat je twijfelt over je opleiding, maar ik zou de sprong in het diepe nemen en het gewoon proberen. Je bent nog zo jong en kan je hele leven nog leren, dus waarom zou je het niet proberen? Vriendinnetjes van mij studeren geneeskunde en ja, het is een pittige studie. Maar als je er echt voor gaat, dan is het prima te doen. Het is zelfs mogelijk om je blog te blijven onderhouden, maar zorg dat je gewoon een goede planning hebt. Ik vind je blog sowieso leuk om te lezen, maakt niet zoveel uit waar je over blogt. Je moet niet bloggen naar wat je lezers willen lezen, maar juist waar jij graag over wil schrijven. Succes met het maken van deze keuzes meis! Liefs

 • Reply Chelsey 2 december 2016 at 11:12

  Als je bang bent dat je niet gekozen wordt voor de studie en dan weer een tussenjaar zal hebben, schrijf je dan in voor een andere opleiding die jou ook interessant lijkt! Uiteraard moet je er niet vanuit gaan dat je niet wordt toegelaten, maar dan heb je in ieder geval wel een back-up. En wat betreft het verkopen van je iPad: ik zou het niet doen. Wie weet kan je hem straks voor je studie gebruiken! 🙂 Succes met het maken van je keuzes. Het komt vast goed!

 • Reply Charel 2 december 2016 at 18:04

  Ik kan ook veel twijfelen! De toekomst en studie blijft altijd en lastig geval! Ik vind jouw content heel erg leuk daar zou ik zeker niet over twijfelen hoor hihi!

 • Reply Ise 3 december 2016 at 16:15

  Ik snap je twijfels, ik heb ze zelf namelijk ook gehad! Bij mij was het meer de vraag of ik een voltijd studie wel aan zou kunnen met mijn lichamelijke klachten, maar uiteindelijk weet je het alleen door het te proberen. Dat heb ik dus ook gedaan en daar ben ik mezelf iedere dag nog dankbaar voor 😉

  Daarvoor heb ik trouwens een tussenjaar gedaan (die tijd had ik wel even nodig om de moed bij elkaar te rapen) en ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Een ervaring die je nooit zult vergeten. Ik snap dat mensen zeggen ‘waar betaal je het van’ en ‘gooi toch geen heel jaar weg’ maar het is zo’n bijzondere ervaring, waar je op onze leeftijd, zo veel van leert! Dat is niet met geld of tijd uit te drukken..

 • Reply anna 6 december 2016 at 11:26

  Ik vind beauty artikelen altijd het leukste om te lezen! En mode ook wel, outfit inspiratie artikelen bijvoorbeeld! Wat lastig wat betreft je studie. Ik heb me destijds ook maar ingeschreven voor 1 studie en gelukkig werd ik daar toegelaten. Kun je je misschien niet inschrijven voor 2 studies? Zodat je ook nog een plan B hebt? Het is in ieder geval het proberen waard, want het gaat je vast lukken!!

 • Leave a Reply