MAC Faux

 

Inmiddels is het alweer een hele tijd geleden dat ik dit snoepje van een kleur toevoegde aan mijn MAC stash, maar toch vond ik hem het delen waard! MAC Faux mag zich dan wel nummer 22 noemen in mijn stash, maar het is zeker een kleur die ik de afgelopen tijd vaak heb gedragen. Er is de laatste jaren een erg grote hype rondom Faux geweest, omdat dit dé Kylie Jenner lipkleur werd genoemd. Vandaag deel ik mijn mening (en meer!) over deze lipstick. Lees je mee?

DE KLEUR

Ik heb een hele tijd getwijfeld of ik MAC Faux moest kopen. Veel mensen vergelijken Faux met Brave, wat eveneens een lipstick is van MAC Cosmetics en een beetje research op internet maakte ook al snel duidelijk dat de twee kleurtjes vrijwel identiek aan elkaar zijn. Faux is echter net een tikkeltje warmer dan Brave, wat enigszins het onderscheid maakt tussen de twee lipsticks. Faux wordt door MAC omschreven als een ‘muted mauve pink’, waar ik het echt helemaal mee eens ben. Zoals jullie misschien wel weten ben ik echt dól op mauve-kleurige lipsticks, dus past Faux helemaal in mijn straatje! Het is een heel natuurlijk kleurtje dat je eigenlijk kan combineren met heel veel verschillende looks en outfits.

DE KWALITEIT

Zoals natuurlijk duidelijk is, heeft MAC lipsticks in verschillende finishes. Faux is een satin finish, wat inhoudt dat de lipstick goed gepigmenteerd is en lang blijft zitten, maar niet zo droog is als een matte lipstick. Zelf vind ik dit de meest ideale finish van MAC, aangezien matte lipsticks echt killing kunnen zijn voor mijn lippen. Faux blijft redelijk lang zitten op mijn lippen en gaat – heel belangrijk – niet lopen. Captive heb ik tegelijkertijd met Faux gekocht en is eveneens een satin lipstick, maar het grote verschil is dat Captive echt over mijn hele gezicht zit als ik niet oplet. Gelukkig is dat bij Faux veel minder het geval!

DE CONCLUSIE

Ondanks dat ik de aankoop van MAC Faux erg lang heb uitgesteld, ben ik toch erg blij dat ik hem nu wel in mijn bezit heb. Het is een erg neutraal maar prachtig kleurtje en is voor vrijwel iedere gelegenheid geschikt. Als je MAC Brave al in je stash hebt, zou ik niet perse zeggen dat je Faux erbij móet hebben (want het feit blijft dat de twee kleurtjes echt vrijwel identiek zijn), maar alsnog vind ik het op zich een erg mooie aanvulling op de andere kleurtjes van MAC die ik al heb. MAC Faux zit vast in het assortiment van MAC en is net als alle andere lipsticks te koop voor een prijs van €19,50.

Heb jij MAC Faux (al) in je bezit?

Veel liefs, Romy

2 Comments

 • Reply evelien 13 juni 2017 at 09:02

  Ik vind faux een hele fijne lipstick en was mijn tweede in mijn stash .
  Een prachtig kleurtje die ik heel erg veel heb gedragen en nog steeds doe <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reply Nina Simplynspecial 13 juni 2017 at 15:32

  Ik heb ‘m! Dat was ook meteen mijn eerste bedenk ik me nu 😉 Nog iedere x blij mee. Blijft een mooie..

 • Leave a Reply