Mijn doelen voor de komende 10 maanden

Inmiddels zitten we alweer ruim een week in de derde maand van dit jaar. De lente komt zelfs al steeds dichterbij! Echt bizar! Vorig jaar begon ik het jaar op RoseAmere met een lijstje van 16 dingen die ik van plan was om te doen in 2016. Omdat vrij weinig dingen daar daadwerkelijk van zijn gelukt, leek het me voor dit jaar een beter idee om het iets realistischer aan te pakken. Vandaag deel ik dus mijn doelen voor 2017. Ik ben enigszins een beetje laat op het feestje, maar ach!

VAKER EEN TELEFOONVRIJE/OFFLINE DAG

Ik kan het allemaal wel gaan ontkennen, maar het feit is er dat ik veel te veel op mijn telefoon zit. Het gaat zelfs zo ver dat ik me soms echt gewoon eenzaam voel wanneer ik zie dat ik geen nieuwe berichtjes binnen heb. Dat kán toch niet? Ik heb de afgelopen weken al een aantal keer een telefoonvrije dag ingezet en ik moet zeggen dat het me tot nu echt goed is bevallen! Ik moet er wel bij zeggen dat een dag wel echt de max is op dit moment (je bent een blogger of je bent het niet, hé?), maar de uurtjes zonder telefoon voelde ik me echt heel erg rustig en productief. Vaker doen dus!

.

VAKER MENSEN VERRASSEN MET EEN BEZOEKJE OF BELLETJE

Op een of andere manier heb ik altijd de tik dat ik echt altijd dingen af moet spreken als ik iemand wil zien. Ik zal nooit echt uit mezelf naar iemand toe fietsen of iemand random opbellen om diegene zo even te spreken. Zelf vind ik het altijd onwijs leuk als ik word verrast met spontane acties van een vriend(in) of familielid, dus zal ik dit jaar maar eens vaker de stoute schoenen aan moeten trekken en gewoon te doen wat er in me opkomt.

PROBEREN OM IEDERE WEEK EEN BLOGMIDDAG/AVOND IN TE PLANNEN

Bloggen en YouTube zijn eigenlijk twee dingen die je alleen goed bij kan houden als je goed kan plannen. Nou is het bij mij het dingetje dat ik voor geen ene meter kan plannen (lees: het plannen van het maken van een planning gaat bij mij altijd fout), dus dat mijn werk altijd afhangt van een moment zelf. Nou moet ik eerlijk toegeven dat het niet niks is om iedere werkdag met een goed gestructureerd artikel te komen, dus wil ik vanaf deze week iedere week een middag of avond vrij nemen om alles op bloggebied op orde te krijgen.

DRIE ITEMS VAN MIJN BUCKETLIST AFSTREPEN

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, is er al een tijdje een vaste rubriek op RoseAmere, namelijk #mijnbucketlist. Hierin staan allerlei punten die ik wil doen of beleven voordat ik doodga. Gisteren kwam er heel toevallig een artikel online waarin ik vertelde over mijn tattoo die ik in Tenerife liet zetten, wat al één van de punten waren die erop stonden. Hoe tof zou het zijn om aankomend jaar weer drie puntjes af te mogen strepen?

DRIE ITEMS VAN MIJN WISHLIST KOPEN

Naast dat ik drie items van mijn bucketlist wil afstrepen, zou ik ook hèèl graag drie items van mijn wishlist willen halen. Je kent hem wel; zo’n wishlist die je eeuwig lijkt te hebben, maar waar je niks van koopt. Zelf heb ik er al een hele tijd een en ik moet zeggen dat er al ruim een halfjaar geen schot in de zaak zit. Zo zou ik (na oprecht drie jaar van bewondering) heel graag de Isabel Marant Étoile Bobbies, een nieuwe zilveren horloge en de eau de parfum van Chloé willen hebben.

… SLAGEN?

Tenslotte wederom mijn main doel: slagen voor mijn VWO. Dit was vorig jaar het punt wat ik als eerste noemde en ook het punt wat het ergst mislukt is. Achteraf kan ik zeggen dat het me niet heel erg slecht heeft gedaan om nog een jaar alle stof van het VWO door te nemen, maar alsnog had ik afgelopen jaar graag mijn handtekening op mijn diploma kunnen zetten. Gelukkig heb ik nu in ieder geval een jaar kunnen oefenen op mijn handtekening, niet waar?

Welke doelen wil jij dit jaar behalen?

Veel liefs, Romy

3 Comments

 • Reply evelien 10 maart 2017 at 07:50

  Wauw wat een super leuke en haalbare doelen! Hier kan je zeker zometeen dingen van afstrepen.
  Wat leuk dat je een bucketlist heb opgesteld, zo tof!

  Liefs,
  Evelien

 • Reply Malou | Blonde Blossom 10 maart 2017 at 13:21

  Hee, je bent terug! Wat leuk! Mijn grootste doel is ingeloot worden bij geneeskunde, en voorlopig ziet dat er goed uit :). Heel blij mee! Ook wil ik wat ‘grote’ mooie aankopen gaan doen dit jaar. Malou x

 • Reply Chelsey 10 maart 2017 at 13:34

  Mooie doelen! Wat vaker ”offline” gaan zou ik ook vaker moeten doen en meer genieten van de ”buitenwereld”

 • Leave a Reply