Mijn plannen voor deze zomer

De minimumtemperatuur ligt inmiddels alweer een aardige tijd boven de twintig graden en voor steeds meer mensen loopt het schooljaar ten einde, oftewel: de zomer is een feit! Een halfjaar geleden had ik bijna nog geen plannen voor deze zomer, terwijl het vooruitzicht voor mij nu echt hemels is. Het leek me erg leuk om een apart artikel te wijden aan mijn vakantie- en uitstapjes plannen voor deze zomer. Wat zeker is? Ik ga niet stil zitten!

PARIJS

Je leest het goed: na negentien jaar ga ik ein-de-lijk naar Parijs! Ik vertrek over iets meer dan een weekje naar die ene stad waar ik al zó lang zó graag heen wil. Technisch gezien ben ik er al ooit geweest omdat ik vier jaar geleden Disneyland Parijs met school heb bezocht, maar dat vind ik dan tóch niet helemaal tellen. Parijs stond verre van op de planning voor mij, helemaal nadat de angst er bij mijn familie goed in zit na alle aanslagen. Maar goed, ík vertik het om dingen te laten vanwege de heersende ‘terreurdreiging’ in ongeveer iedere grote Westerse stad. Ongeveer twee maanden geleden werd ik door een van mijn beste vriendinnen verrast met een weekendje Parijs. Ze wilde me dit reisje eigenlijk cadeau doen als ik mijn decentrale selectie zou hebben gehaald, maar nu heeft ze het me alsnog cadeau gedaan. Súper lief!

ALBUFEIRA (VRIENDINNENVAKANTIE)

Naast het mooie Parijs, ga ik ook een deel van mijn vakantie doorbrengen in de Portugese badplaats Albufeira. Samen met vijf vriendinnen vertrekken we voor tien dagen naar dit (van horen zeggen) mooie plekje om heerlijk te genieten van de zon (en het uitgaansleven mag natuurlijk ook niet ontbreken). Vorig jaar zijn we met zes meiden naar Lloret de Mar gegaan en dat is eigenlijk zo goed bevallen dat het al meteen duidelijk was dat we ook naar Albufeira wilden. De vriendinnen waarmee ik ga zie ik wekelijks wel een keer, maar natuurlijk is het vanwege de verschillende opleidingen e.d. niet mogelijk om elkaar heel vaak te zien. Alleen maar al te leuker om nu tien dagen met ze te mogen genieten dus! Uitgaan tot de zon weer opkomt, slapen tot de lunch en dan de midden spenderen in het zonnetje en natuurlijk veel lol trappen: ik kan niet wachten! Albufeira was de vakantie die ik als eerste heb afgesproken en is dus ook echt dé vakantie waar ik al meer dan een halfjaar naartoe leef.

INTERRAILEN IN ITALIË

De vakantie sluit ik af met een rondreis door Italië, samen met een andere vriendin. Naast Parijs is dit ook een bestemming waar ik nog nooit ben geweest en ik echt héél benieuwd naar ben! We beginnen ons avontuur in Milaan om vervolgens door te reizen naar Venetië, Pisa, Florence, Cinque Terre en ten slotte Rome. Als ik hierover praat (of er alleen al aan denk) word ik zó excited! Dit gaat natuurlijk een heel goed voorproefje zijn op alle rondreizen die ik binnenkort allemaal wil gaan maken. Eén ding wat ik zeker weet is dat ik er ook voor mijn blog hele mooie dingen uit kan halen; zo kan je zeker artikelen verwachten rondom het interrailen an sich aangezien ik daar ook heel erg benieuwd naar ben!

UITSTAPJES EN ANDERE PLANNEN

Daarnaast zijn er ook nog allerlei plannen om de rest van mijn vakantie op te vullen. Ik roep al jaren dat ik een keer wil kanoën, dus ik hoop dat ik dat deze zomer een keer ga doen samen met een groepje vriendinnen. Ook wordt mijn moeder op 21 juli 5o jaar, wat natuurlijk één groot feest gaat zijn. Tenslotte heb ik ook nog een festival (Vestival) waar ik onwijs veel zin in heb! De rest van de dagen zal ik ofwel besteden aan het verdienen van mijn geld, ofwel aan mijn blog, het pikken van een terrasje, het maken van wandelingen, het zitten bij het kampvuur en vooral aan uitslapen!

Wat zijn jouw plannen voor de (naderende) zomervakantie?

Veel liefs, Romy

5 Comments

 • Reply Suzanne 23 juni 2017 at 07:24

  Leuke plannen!

 • Reply Malou | Blonde Blossom 23 juni 2017 at 08:16

  Wat een fijne plannetjes! Interrailen in Italië klinkt ook heerlijk, Rome is echt mijn favoriete stad. Volgende week ga ik samen met mijn vriend naar Macedonië, daar heb ik zoveel zin in! Malou x

 • Reply evelien 23 juni 2017 at 08:27

  Wat heb je leuke dingen op de planning staan, super tof!
  Leuk dat je naar Parijs gaat! Wil daar ook zo graag heen <3
  Ik ga deze vakantie samen met mijn vriend 11 daagjes naar kefalonia (Griekenland)

  Liefs,
  Evelien

 • Reply Nina Simplynspecial 23 juni 2017 at 15:30

  Je hebt genoeg op de planning zo te lezen 🙂 Leuk, die voorpret. Wij gaan in september naar Tenerife. Na jaren weer eens echt op vakantie. Zo zin in!

 • Reply Ise 29 juni 2017 at 12:41

  Dat zal een mooie zomer worden! Ik blijf voor het eerst in Nederland deze zomervakantie. Maar met een hele leuke bijbaan (en genoeg andere reisjes het jaar) is dat geen straf 😉 Geniet ervan!

 • Leave a Reply