Milka Collage Chocoladetabletten

IMG_2658Hi ladies! Chocolade, ik blijf er een zwak voor hebben. Ik kan het maandenlang niet eten, maar soms breekt er bij mij iets waardoor ik er maar naar blijft verlangen. Milka is hierbij een ‘merk’ waar ik vaak op terugval; echt heerlijk vind ik het! Vandaag wil ik jullie dan ook kennis laten maken met de Milka Collage tabletten die ik een weekje geleden tegenkwam bij de Albert Heijn. Mijn mening over deze chocoladetabletten lees je in dit artikel! Lees je mee?

Mijn moeder stuurde me vorige week naar de winkel om iets voor het avondeten, en tijdens mijn zoektocht door de winkel kwam ik ‘toevallig’ bij het chocoladeschap terecht.  Mijn ogen dwaalden over de schappen en ineens stuitte ik op een tweetal nieuwe tabletten van Milka, namelijk de Collage chocolade.

IMG_2664 Om mezelf niet te kwellen met de vraag welke ik moest nemen, nam ik ze meteen allebei mee. ‘Leuk voor een review’, had ik meteen in mijn hoofd. Maar stiekem leken ze me allebei ook gewoon té heerlijk om te laten liggen. De basis van de chocoladetabletten was van melkchocolade. Ondanks ik pure chocolade altijd nét een beetje meer kan waarderen, vind ik melkchocolade op zijn tijd ook verrukkelijk! Het ene tablet was bezaaid met caramel fudge, biscuit en stukjes pure chocolade, en de andere met framboos, hazelnoot en stukjes pure chocolade. Heb ik toch nog een beetje pure chocolade!

 

Caramel Fudge, biscuit en stukjes pure chocolade

IMG_2684

IMG_2683 Na het openen van de verpakking snapte ik meteen waarom de chocoladetabletten ‘Collage’ genoemd worden. De verschillende toppings zitten namelijk als het ware als een soort collage op de chocolade. Dit chocoladetablet is rijkelijk (ik zou het haast versierd noemen) bestrooid met toppings met verschillende bites. Dit om de smaaksensatie te versterken en ik moet zeggen dat dat aardig lukt! De smaak viel me echter een beetje tegen; ik proefde niks van de pure chocolade en ook de caramelsmaak was bij mij ver te zoeken. De reep was vooral heel erg zoet en de biscuit kwam wél heel duidelijk naar boven. De chocolade is erg vullend, maar persoonlijk kan ik dit altijd wel waarderen omdat ik dan niet de hele reep in een keer opeet. Als je van een lekkere bite neemt, kan ik je deze chocolade zeker aanraden maar qua smaak zou ik zelf eerder voor een andere reep gaan.

 

Framboos, hazelnoot en pure chocolade

IMG_2678

IMG_2676 Wederom is de basis van deze chocolade van melkchocolade en is hij rijkelijk bestrooid met allerlei toppings. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze collage iets mooier vind dan die van het andere tablet, haha! I like the touch of color! Dit toppings bestaan uit alle dingen waar ik gek op ben: framboos, hazelnoot en pure chocolade. Milka kon de plak met dit tablet dan ook haast niet misslaan. Ik heb het idee dat Milka met dit tablet een beetje richting de ‘clean’ kant wilde gaan, want eerlijk is eerlijk; hij lijkt stiekem best op duurdere varianten die beter voor je zouden zijn. Ook in dit tablet kan ik de pure chocolade niet echt terug proeven, maar de crunch en de zoetzoute smaak van de hazelnoot en de zoetzure smaak van de framboos zijn zeker goed te herkennen. Vooral de framboos vind ik er echt heerlijk in, mede omdat ik dit van Milka niet echt ben gewend. Love it!

IMG_2665Mijn persoonlijke favoriet is zonder twijfel die met framboos, hazelnoot en stukjes pure chocolade. Vanaf het begin keek ik er heel erg naar uit om deze te proeven en hij heeft al mijn verwachtingen waargemaakt; heerlijk zoet, een lekkere bite en qua smaak goed gebalanceerd. Heerlijk voor tijdens het kijken van een huilfilm, onze maandelijkse probleempje, het massaal verbreken van onze goede voornemens (ik pleit me schuldig) of natuurlijk gewoon voor bij een kopje thee. Ik ben fan!

Ik kocht deze chocoladetabletten voor €1,19 per stuk bij de Albert Heijn. Een prijsje dat goed inspeelt op de kwaliteit van de chocolade.

 

Wat is jouw favoriete smaak chocolade? En liever met/zonder vulling?

Veel liefs, Romy

 

7 Comments

 • Reply Kimmetjekims 20 januari 2016 at 08:53

  Haha ‘toevallig’ langs het schap met chocolade, hey, dat herken ik! De caramel fudge lijkt mij erg lekker, de chocolade ziet er nog leuk uit ook. Zelf ben ik fan van witte chocolade met koekjes, of melkchocolade met een witte melkvulling, mmmm!

 • Reply Chelsey 20 januari 2016 at 11:09

  Mijn favoriet is zeker die met caramel fudge. Deze waren een heel tijdje geleden al te koop bij de Action (tip: ze zijn daar stukken goedkoper!) en ik was helemaal verkocht. Echt super lekker!

 • Reply Mariska 20 januari 2016 at 11:51

  Ik had ze al zien liggen, maar niet de neiging om ze mee te nemen. Ik houd meer van ‘gewoon’ chocola zonder toppings en gekkigheid 😛 die met framboos klinkt eigenlijk best wel goed!

 • Reply Rachel Kromdijk 20 januari 2016 at 17:29

  ze zien er allebei potverdikkie heerlijk uit haha! jeetje! maar het liefst heb ik gewoon helemaal melk of witte chocolade!

 • Reply MARIJKE 20 januari 2016 at 18:13

  Ooooo ziet er heerlijk uit, vooral die tweede. Koop nooit milka chocolade omdat ik niet van melk chocolade houd maar deze ziet er lekker uit zeg!

 • Reply heidi 20 januari 2016 at 19:27

  Mmm moet wel lekker zijn die chocoladerepen

 • Reply Iris 20 januari 2016 at 20:32

  Ohnee die caramel fudge! Alles wat ik lekker vind in 1 reep. Ik denk dat ik maar eens snel naar de Albert Heijn ga en ‘perongeluk’ deze reep meeneem om te proberen, haha!

 • Leave a Reply