Mindstyle Maandag | De 6 leukste levensvragen om bij weg te dromen

IMG_2122Eén van de leukste dingen om te doen, vind ik het beantwoorden van vragen. En nee, daarmee bedoel ik niet vragen op een toets, maar diepzinnige vragen in een gesprek waarbij ik echt na moet denken. Van die vragen waarbij je diep moet graven om het perfecte antwoord te vinden en dan helemaal weg kan dromen door alle herinneringen die naar boven komen. Een tijdje geleden kwam ik de Questions Of Life Tag tegen; een Tag die hier echt helemaal op inspeelt. Het leek me een erg leuke Tag om eens in te vullen, dus vandaag neem ik jullie mee in een persoonlijk artikel dat heel erg overkoepeld wordt door Mindstyle. Lees je mee?

IMG_2309

1. Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?
Bij deze vraag geldt voor mij oprecht dat de eerste ingeving ook meteen het juiste antwoord geeft op deze vraag. Zoals jullie wellicht wel weten ben ik na mijn examens op examenreis gegaan. Er is zelfs een artikel over online gekomen! Ik kan niet stoppen met praten over, lachen over en denken over hooguit de fijnste vakantie die ik tot nu toe heb meegemaakt. Het was één grote bubbel van vrijheid en ik heb echt het gevoel dat ik volledig mezelf heb kunnen zijn. Ik kon me laten gaan! In Barcelona heerlijk de ramptoerist uithangen en van iedere steen een foto maken en in Lloret dansen tot de zon opkomt. I did it all, and I loved it.

 

 

2. Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?

Hmm, wat niet? Haha! Ik ben altijd al een beetje het meisje geweest met heel veel dromen. Eén van de dingen die al heel lang heel erg hoog staat, is meegaan in een luchtballon. Ik twijfel of ik dit al ooit heb vernoemd in een artikel – probably wel – maar het was altijd mijn opa’s droom om dit te doen. Hierdoor wilde ik het ook heel graag en daardoor werd het een beetje ons ding. Ondanks hij het nooit heeft kunnen verwezenlijken, hoop ik tot op de grond van mijn hart dat ik dit wel ooit mag doen.

020

3. Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?

Van deze vraag begon mijn hoofd echt overuren te draaien, haha! Het eerste wat me te binnen schoot, was reizen! Reizen, de hele wereld rond. Oud en Nieuw vieren in Amerika, fancy ass strandfoto’s maken met flamingo’s op Aruba, tempels bezoeken in Peru, Sri Lanka, Cuba en Mexico, op safari door heel Afrika, surfen in Australië (nou ja, eerst leren), kamperend roadtrippen door Scandinavië en sushi eten in Japan zijn slechts enkele dingen die ik zou willen doen in onze wereld. Daarnaast zou ik mezelf ook graag bruikbaar maken. Als er nergens beperkingen in zouden zijn, zou ik iedereen die ziek was beter maken en ieder klein akkefietje tussen landen oplossen zodat er geen oorlogen meer zijn. Zodat er geen onschuldige mensen meer lijden onder de macht van anderen, dat er geen discriminatie meer is en dat iedereen zichzelf en anderen respecteert. Romy for president?

 

4. Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?

Pfoe, de laatste tijd veel. Heel veel. De laatste karaktereigenschap die ik van mezelf heb leren kennen is zonder twijfel mijn doorzettingsvermogen. Mijn moeder vertelde me altijd al dat ik dit had maar ik geloofde het eigenlijk nooit tot laatst.  Het laatste wat ik over mijn gedrag heb geleerd is dat ik dingen vaak te lang opkrop. Ik trek niet (snel) bij iemand aan de bel voor hulp omdat ik snel bang ben om iemand tot last te zijn.

146

5. Als je aan het dagdromen bent, waarover gaan die dromen dan meestal?

Hele leuke vraag! De ene keer gaan mijn dagdromen over het verleden en de andere keer over de toekomst. Als mijn dagdromen over het verleden gaan, denk ik vaak na over mijn kindertijd. Over dat mijn moeder me iedere avond weer van de straat moest plukken (klinkt rebelser dan dat het was, geloof me) omdat ik zo graag buitenspeelde, over alle verschillende kampen die ik mee heb gemaakt en over alle reisjes die ik heb gemaakt. Vaker gaat het echter over de toekomst. De laatste tijd denk ik veel na over mijn vervolgstudie; over mijn eigen plekje (morgen meer hierover!) en over het hebben van een leuke vriend.

 

6. Welke verandering wil je aankomend jaar het liefste toepassen in je leven?

Mogen het ook veranderingen zijn? Ten eerste stabiliteit. Ik wil mijn zaakjes op orde hebben; niet alleen op school, maar ook rondom mijn blog en mijn werk. Daarnaast wil ik veel meer dingen buiten mijn comfort zone doen. En met meer bedoel ik ook écht meer!

 

Welke verandering wil jij aankomend jaar het liefste toepassen in je leven? Of waar ben jij misschien nu al hard mee bezig om anders te doen?

Veel liefs, Romy

1 Comment

  • Reply Dineke 29 augustus 2016 at 13:28

    Wauw, wat zijn dit een heerlijke vragen om over na te denken! Dat reizen trekt mij ook wel heel erg, genieten!

  • Leave a Reply