Mindstyle Maandag | Het nieuwe schooljaar fris beginnen!

IMG_7755Suzanne – Op dit moment genieten we grotendeels allemaal lekker van onze welverdiende vakantie, maar het schooljaar komt toch ook weer dichterbij. We willen er nog niet over nadenken, maar toch is het fijn om het schooljaar goed te beginnen. Een frisse start.

Misschien ga jij aankomend jaar wel jouw examenjaar in of begin je helemaal aan een frisse start op een nieuwe opleiding. Om deze frisse start mooi in te gaan is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houd en ik ga je vertellen hoe je dat aan kunt pakken.

 

IMG_3553Goede voorbereiding met boeken

Afgelopen week heb ik al een brief binnengekregen met de boeken die ik moet bestellen voor aankomend schooljaar. Wat ik heb gemerkt, is dat het best een tijdje kan duren voordat die boeken binnen komen. Zeker als je niet via de school de boeken kan bestellen, kan het zijn dat je heel internet moet afzoeken voordat je het juiste boek hebt gevonden. Zorg dus dat je op tijd je boeken besteld!

Doe onderzoek naar de vakken en andere belangrijke zaken

Het is belangrijk dat je het schooljaar goed voorbereid begint en dus een beetje weet wat je te wachten staat. Zeker als je naar een nieuwe school of opleiding gaat, kan dit onderzoek echt geen kwaad. Vraag dus in je omgeving om mensen bekend zijn met de opleiding en jou iets meer kunnen vertellen. Daarnaast vind je op internet ook genoeg inspiratie waar je veel aan hebt.

IMG_0360Het kopen van schoolspullen

Belangrijk ook dat je al wat andere schoolspullen hebt gekocht; schriften, agenda, pennen, snelhechters, noem maar op! Er zijn onbewust nog heel veel spullen die je moet aanschaffen. Wat ik zelf heb gemerkt, toen ik van een middelbare naar een vervolgopleiding ging, dat ik veel met een laptop ga werken en je moet dan zeker wat andere spullen hebben. Denk hierbij aan kabeltjes, een extra paar oortjes en een goede tas of laptophoes is ook heel belangrijk.

 

Uitzoeken hoe je moet reizen

Ontzettend belangrijk en iets wat ik ook nog moet gaan doen voor mijn stageplaats waar ik volgend jaar heen moet. Belangrijk dat je op het laatste moment niet voor verrassingen komt te staan en nog moet gaan bedenken hoe je naar je school of stage moet komen. Ik ga dus ook nog een stuk fietsen voor mijn eerste stagedag.

Als je dit lijstje afwerkt en er zeker van bent dat je alles in huis hebt, kun je fris beginnen aan een nieuw schooljaar of een nieuwe opleiding.

Welk leerjaar of opleiding ga jij beginnen?

Liefs, Suzanne

2 Comments

  • Reply Sija 22 augustus 2016 at 09:45

    Handige tips, een goede voorbereiding is het halve werk haha. Ik ga beginnen met de opleiding Marketing en ik heb er super veel zin in!

  • Reply Anouk 22 augustus 2016 at 20:01

    Handige tips!

  • Leave a Reply