Mindstyle | Waarom je Social Media niet altijd moet geloven!

nynnSuzanne – Social media geeft een heleboel onzekerheid. Iedereen ziet er perfect uit, maakt mooie reizen, kan geweldige make-uplooks en outfits creëren en hebben ook nog eens het perfecte vriendje. Dit kan op jou, een doodnormaal meisje, heel vervelend overkomen en onzekerheid oproepen. Nergens voor nodig, maar toch.

Social media is er nou eenmaal om momenten met elkaar te kunnen delen en met elkaar in contact te staan, maar het geeft een heleboel nare gedachten teweeg bij anderen. We delen voornamelijk de leuke momenten die we meemaken en dit wordt dan ook nog eens flink aangedikt. Alles is perfect, tenminste zo is het in jouw ogen, maar dat is het lang niet allemaal.

untitled-design-5Er zijn drie dingen die je goed moet onthouden als je regelmatig in aanraking komt met social media of als je weet dat je gevoelig bent voor deze onzekerheid. Daarnaast is het belangrijk dat je weet dat onzekerheid in elke vorm en bij iedereen voor komt, de een weet er alleen beter mee om te gaan dan de ander.

img_6935

Niemand is perfect!

Niemand is perfect is wel een beetje de belangrijkste. Op dit soort momenten lijkt namelijk iedereen perfect behalve jij en dat is absoluut niet zo! Iedereen heeft eens een puistje of voelt zich niet zo goed en dat heb jij, maar ook die mensen op die prachtige foto’s op instagram. Dit is dus een wijs lesje dat je goed in je oren moet knopen en waar je dus altijd op terug kunt vallen.

 

Jij bent mooi hoe je bent

Naast dan niemand perfect is, heeft ook iedereen zijn eigen mooie dingen, het is alleen belangrijk dat je er achter gaat komen wat jouw mooie ding is en dit ook van jezelf gaat herkennen. Zo heb ik geleerd dat ik heel rustig ben en dat is voor mij mijn mooie kant. Hiermee straal ik een of andere zekerheid maar toch ook onzekerheid uit die niet iedereen heeft. Dit is helemaal geen eigendunk om dit nu zo te zeggen, maar jij weet waar jouw sterke en zwakke kanten liggen en waar jouw kwaliteiten liggen. Ik ben eens benieuwd of jij dit ook kunt zien in jezelf en hier voor uit durft te komen.

IMG_6254

Iedereen heeft zijn mindere dagen

Niemands leven is honderd procent perfect, iedereen heeft zijn mindere dagen of voelt zich ziek, ook de perfecte mens! Ik kom er makkelijk voor uit dat ik er niet altijd in het echte leven zo opgemaakt uit zie dan ik op instagram zie en dat ik ook *piep* dagen heb en dan maar snel een foto van een lipstick op instagram plaats dan een selfie met een gemaakte ‘ik voel me goed’ lach. Iedereen heeft zo zijn dagen, maar die worden dan niet gedeeld op social media.

Drie dingen die je dus goed moet onthouden als er weer onzekerheid optreed en je down voelt door social media. Daarnaast is het ook altijd goed om je gevoelens te delen met een vriendin die misschien wel in hetzelfde schuitje zit als jij.

 

Herken jij deze onzekerheid?

Veel liefs, Suzanne

4 Comments

 • Reply Melike 13 september 2016 at 07:08

  Social media stelt echt niks voor, wat je daar ziet is 1/100 van de realiteit. “You know my social media, you don’t know me” vind ik altijd.

 • Reply Brittany 13 september 2016 at 09:09

  Je hebt helemaal gelijk. Het leven op social media ziet er perfect uit maar de imperfecties worden natuurlijk niet gedeeld. Niemand z’n leven is perfect!

 • Reply Mariska 13 september 2016 at 09:24

  Ik heb niet zozeer onzekerheid door social media eigenlijk, natuurlijk vind ik mezelf niet perfect, maar niemand is perfect. M’n eigen social media is ook allemaal zo mooi en netjes mogelijk. Social media is voor mooie plaatjes kijken en verder dan dat neem ik het niet al te serieus 🙂 en zelf vind ik het gewoon een ‘kunst’ om mooie foto’s te maken enz. Niet om te doen alsof ik mooier of iets ben dan in het echt.

 • Reply kimmetjekims 13 september 2016 at 22:42

  Omg je hebt zoo gelijk! Het is niet zo perfect als het lijkt. Als ik andere accounts zie word ik soms zo jaloers, maar je weet nooit wat echt is..

 • Leave a Reply