Mijn Favorieten: Juli 2015

Voor Mijn Favorieten probeer ik het iedere maand om 5 producten uit te kiezen die ik die maand heb (her)ontdekt. Denk hierbij niet alleen beauty en fashion gerelateerde producten, maar ook aan bijvoorbeeld eten, drinken, films, boeken, tijdschriften, apps en websites die in de desbetreffende maand een goede indruk op me hebben gemaakt.

 

Met deze keer de maand Juli!

Afgelopen maand hebben we ontzettend lekker weer gehad in ons -van oorsprong- koude kikkerlandje. Je hebt mij de afgelopen tijd dan ook veel buiten kunnen vinden. Daarnaast heb ik mijn een-na-laatste schooljaar met mijn hakken over de sloot gehaald. Het was de maand Juli en dat betekent voor mij, in het zuiden van het land, maar één ding: zomervakantie!

 

Aangezien het einde van Juli al in zicht is en ik afgelopen maand veel verschillende producten heb ontdekt, was ik erg enthousiast om mijn favorieten van de maand juli te delen!


 

♥  Food: Rittersport ‘Sommergenuss’: Buttermilch-Zitrone

Eens in de 3 maanden ga ik samen met mijn vader en moeder boodschappen doen in Duitsland. Waarom? Simpelweg omdat daar alles veel goedkoper is dan in Nederland en het assortiment beduidend groter is. Ik kan er oprecht van genieten om langs alle schappen te lopen en puur en alleen kijken wat er allemaal op de markt is. Ik moet toegeven dat ik mijn status als tienermeisje flink behoud als in zo’n supermarkt ben en een kwartier bij het chocoladeschap sta te kijken. Deze keer viel mijn oog op een nieuwe verpakking van Rittersport. Witte chocolade met ‘een hart van melk en citroen’ leek me erg lekker en fris tijdens een hete zomerdag. Terwijl ik naar buiten liep, kon ik de verleiding niet weerstaan en moest ik een stukje van mezelf pakken. Het MOEST gewoon. Ik had verwacht dat de chocolade heel boterig zou zijn vanwege de witte chocolade en de extra melk, maar niets was minder waar! De citroensmaak was niet te overheersend maar was lekker zoet en fris, perfect voor de zomer! Terwijl ik het stukje chocolade nog in mijn mond had, haastte ik me opnieuw de enorme supermarkt in om nog 3 stuks te halen.

Voor zover ik weet is deze variant niet in Nederland te koop, maar in Duitsland ligt hij vrijwel in iedere supermarkt. Mocht je hem tegenkomen in Nederland, zou ik hem zeker proberen!

 

 Movie: Divergent (en Insurgent)

divergent_2014_movie-1920x1080

‘Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.’

Divergent was zo’n film die ik altijd voorbij zag komen en nooit besloot om daadwerkelijk te kijken, tot het moment dat ik écht geen andere leuke film op Popcorn Time kon vinden en het vervolg, Insurgent, me toch wel het proberen waard leek. Achteraf heb ik hier geen moment spijt van gehad, want wat een geweldige trilogie is dit! Na het kijken van de eerste 3 films van The Hunger Games-trilogie en de eerste film van The Maze Runner, mocht Divergent eigenlijk niet ontbreken.

Deze film vond ik geweldig omdat het in het begin een vrij statistische film is, maar wanneer de hoofdpersoon Beatrice te weten komt dat ze afwijkend (divergent) is, komt er drama in het spel. Ook de ontwikkeling van de relatie tussen Beatrice (Tris) en Tobias (Four) deed mijn tere tienerhartje goed en hebben er zelfs wat tranen gevloeid. Divergent raakte me zo erg dat ik het vervolg, Insurgent, er maar meteen achteraan heb gegooid. Goed begin van de vakantie dus!

 

 Fashion: Floppy hat

image1

Nadat ik voor het eerst een ‘floppy hat’ ophad van een vriendin, heb ik maandenlang gezocht naar de perfecte hoed voor mij. Het was heel duidelijk: ik wilde een zwarte, wollen hoed, zonder details, voor een gangbare prijs. Deze omschrijving leek vrij ‘do-able’, maar het werd een hele klus om de hoed daadwerkelijk te vinden. Uiteindelijk heb ik mijn nieuwe pareltje voor €24,95 gevonden bij H&M. Niet de goedkoopste, maar precies degene die ik wilde. Deze hoed is perfect in de zomer als bescherming tegen de zon, maar aangezien de hoed van 100% wol is, kan hij in het najaar ook zeker heel goed van pas komen! Ik ben er ontzettend blij mee en ik weet zeker dat ik er heel veel plezier mee ga beleven!

 

Beauty: Biosilk

Een hele tijd geleden, misschien zelfs langer dan een jaar geleden, keek ik een video van Diana (disfordazzle). Hierin vertelde zij over Biosilk en hoe goed het werkt voor je haar. Zij kocht het in een speciale winkel in Amsterdam en aangezien Amsterdam voor mij niet echt om de hoek ligt, heb ik er nooit meer echt aandacht aan besteed. Tot het moment dat in afgelopen zaterdag, schuilend voor een enorme zomerbui, de Etos in Den Bosch inliep. Deze Etos is enorm en ik vind het erg leuk om hier rond te snuffelen, omdat ze een veel groter assortiment hebben dan de ’15 vierkante meter -variant’ bij ons in het centrum. Mijn oog viel bij de kassa op een aantal flesjes Biosilk en zonder ook maar een moment te twijfelen pakte ik een flesje om te proberen. Een flesje is niet goedkoop (ik betaalde €12,95), maar naar mijn mening is dit product het geld dubbel en dwars waard! Een hoeveelheid ter grootte van een erwt is genoeg om mijn haar te laten glanzen zoals het nog nooit eerder geglansd heeft! Het product kan dagelijks, op droog en nat haar, gebruikt worden. Ook kun je het gebruiken als een huidolie, waardoor je huid een mooie ‘natuurlijke’ glow krijgt en je huid ontzettend zacht wordt. Oh, en het ruikt ook nog eens hemels!

 

Beauty: Maybelline Lash Sensational Mascara

Mascara is altijd een ding voor mij geweest. Ik vind het belangrijk om mijn wimpers zo goed mogelijk in vorm te krijgen en daarvoor is een goede mascara een pré. Zoals het waarschijnlijk wel duidelijk was, houd ik van uitgewaaierde en opvallende wimpers. Ik heb van mezelf lange wimpers en persoonlijk vind ik het mooi om dit te ‘benadrukken’ met de manier waarop ik mascara aanbreng. Ik houd van vloeibare mascara’s met een plastic borsteltje. Alhoewel er een groot scala aan mascara’s op de markt zijn die hieraan voldoen, blijf ik het moeilijk vinden om een mascara te vinden die soepel aanbrengt en meteen het effect geeft waar in naar streef. Toen ik deze mascara uittestte was het dan ook meteen duidelijk dat dit mijn nieuwe favoriete mascara is. Hij voldoet aan alle eisen en het resultaat vind ik persoonlijk echt geweldig. Well done, Maybelline!


Welke producten vond jij de afgelopen maand heel erg fijn?


 

 

Veel liefs,

Romy

 

No Comments

Leave a Reply