Photo Diary #5 | Een bezoekje aan de stad waarin alles eindigt op -ska & hair make-over?

Afgelopen week was in heel veel opzichten een week die ik niet snel zal vergeten; echt een week waarin ik mezelf heel vaak in mijn arm heb moeten knijpen om mezelf af te vragen of ik het wel écht allemaal aan het meemaken en aan het doen was. Zoals ik in de vorige Photo Diary al vertelde, stond er afgelopen week namelijk een stedentrip op de planning. Omdat ik ruim duizend foto’s heb gemaakt tijdens deze stedentrip, lijkt het me het leukst om hier een apart artikel aan te wijden. Natuurlijk zal ik er in deze Photo Diary ook over vertellen, maar een stad zó uniek verdient een eigen artikel, haha! Ga je mee op een mini tour door mijn week?

Zoals eigenlijk iedere week, begon ook deze week weer om 6:45. Op een of andere manier kan ik op maandag altijd mega goed mijn bed uitkomen, maar als ik eenmaal op school zit, zit ik met moeite mijn ogen open te houden. Zo ook was deze week daar geen uitzondering op en zat ik na een kwartier van aanvang van de les al weg te dommelen. Echt zo erg, haha! Gelukkig ben ik de maandag goed doorgekomen omdat ik veel werk te doen had en veel muziek te luisteren had. Zoals vaste lezeressen van mijn Photo Diary wellicht zullen weten, deel ik iedere week een liedje wat ik die week heb (her)ontdekt of wat die week bijvoorbeeld beschrijft. Zo was dat deze keer deze remix van Treat You Better van Shawn Mendes. Fun fact: een vriendin en ik zitten erover te denken om kaartjes te kopen voor zijn concert. Lijkt me zo gaaf!

whatsapp-image-2016-10-02-at-20-49-21

Ondanks dat ik om 18:00 pas thuis was, stond ik na het naar binnen proppen van een salade om 18:30 al te popelen om naar het ziekenhuis te gaan. Het was namelijk de laatste keer op bezoek, wat betekende dat mijn moeder de dag daarna naar huis mocht! Ik wist dit stiekem vorige Photo Diary ook al, maar omdat het nog niet helemaal niet zeker was of ze dinsdag wel of niet haar ontslag zou krijgen, wilde ik vooral mezelf niet belasten met wéér een teleurstelling.

whatsapp-image-2016-09-11-at-20-01-28

Als mensen me vragen wat mijn favoriete dag uit mijn leven is, kan ik er nooit echt een noemen. En ondanks dat 2016 mij tot nu toe hele grote dalen heeft laten zien, was dinsdag zo’n dag die ik nooit zal vergeten. Dinsdag, de dag dat mijn moeder weer naar huis kwam en ons huis weer als thuis voelde. Het is misschien heel cliché, maar je weet pas als je hebt als je het (een tijdje) niet meer hebt. Ondanks dat ik dinsdag niet heel veel tijd met haar heb kunnen besteden omdat ik nog veel moest doen voor mijn tripje naar Praag, heb ik dat in het weekend dubbel en dwars over gedaan. Het is ronduit hartverwarmend om iemand die zó ongelukkig was langzamerhand weer liefde voor het leven terug zien te krijgen.

img_7948Omdat we maar 3 daagjes van huis waren, hadden we natuurlijk niet meer nodig dan alleen handbagage. Hierin propte ik onder andere een reisgids die ik een aantal maanden terug bij de Action kocht. En heel eerlijk: dit is écht een hele grote aanrader! Het is een compact boekje met een kaart van de stad, verschillende looproutes (waar ik op de terugreis pas achter kwam), de belangrijkste bezienswaardigheden en allerlei andere tips en tops over de stad. Voor zover ik weet zijn deze boekjes nog steeds te verkrijgen van allerlei andere steden (Londen, Parijs, Berlijn en Barcelona sowieso).

whatsapp-image-2016-10-02-at-21-51-44

Helaas begon het reisje niet helemaal goed; ik kwam er namelijk tijdens het uitprinten van de tickets achter dat er een naam van me ontbrak. Ik heb namelijk vier namen en er stonden er maar drie op het ticket vermeld. Stress dat we hadden! Op zo’n moment beginnen mijn stresslevels echt helemaal te pieken en ik was dan ook erg bang dat ik veel geld bij moest gaan betalen om het te veranderen. Gelukkig vertelde de eerste medewerker van het vliegveld al dat dit totaal geen probleem was. Al die stress (en bijna geen slaap) was dus voor niks geweest! Toen we dit hoorden was het dus eerst even tijd om te ontspannen met een bak cappuccino.

img_7642

Ons hotel lag op ongeveer twee minuten lopen van een tramstation, dus toen we om 9:30 het hotel verlieten (ik was even vergeten te zeggen dat mijn wekker om 4:20 afging en we om 7:30 in het vliegtuig zaten, oeps), stonden we nog geen halfuur later in het centrum van de stad. Waar we later pas achter kwamen, was dat er een soort nationale feestdag in Tsjechië was, waardoor er overal kleine marktjes waren.

img_7951

De eerste dag hebben we al zo onwijs veel gezien en gelopen dat we om 16:00 op een terrasje eindigden en hier ook meteen een hapje aten. Zoals ik in de inleiding ook al zei wil ik nog niet te ver ingaan op alle bezienswaardigheden en speciale plekjes, omdat ik ze reis heb gefilmd en ook echt héél veel foto’s heb gemaakt. Het lijkt me veel leuker om hier een apart artikel over te schrijven, net zoals ik deed met Barcelona.

img_8135

Romy be like: gewoon doen alsof je heel veel van de kaart snapt, want dat staat wel weer interessant voor de foto. Tsja, ik ben nu eenmaal nooit erg goed geweest met kaarten en topografie, haha!

We waren woensdag zó moe van het vroege opstaan, het vele lopen en de ontelbaar veel indrukken, dat we erg vroeg in bed belandden. Het is denk ik oprecht tien jaar geleden dat ik om 21:00 al lag te slapen. Zo bizar! Gelukkig hadden we een goede nacht en konden we er donderdag weer helemaal tegenaan. We stelden voordat we de tram namen een plan de campagne op, want er waren zeker een aantal dingen die we allebei nog erg graag wilden zien en doen.

img_8506 Eén van de dingen op ons lijstje was een bezoekje aan de John Lennon Wall. Dit vond ik oprecht een van de bijzonderste bezienswaardigheden. Er hing zo’n positieve sfeer! Er was een man liedjes van de Beatles aan het zingen, er stonden zo’n 100 Aziaten geamuseerd foto’s te maken en er waren twee bruidsstellen foto’s aan het maken. Het was een prachtig plekje wat ondanks de drukte niet echt een uitgemolken toeristenplekje was. Ook wel eens fijn!

img_8406

Naast de John Lennon Wall wilden we ook een deel van Praag verkennen dat iets minder toeristisch was. We kwamen in een wijk terecht vol met universiteiten, parkjes, mooie balkonnetjes en winkeltjes die LPs verkochten. Ik heb heel erg staan twijfelen om een plaat te kopen als ‘souvenir’ maar uiteindelijk heb ik dit toch niet gedaan. Spijt? Ja.

whatsapp-image-2016-10-02-at-19-06-446

We eindigden de tweede en laatste dag in de stad bij een super leuk restaurantje, waar we onder het genot van een heerlijke pizza (en een glas wijn) heerlijk hebben zitten genieten. Natuurlijk moest ik dit wel weer vastleggen, haha! It’s a wrap.

whatsapp-image-2016-10-02-at-19-06-45Vrijdag was de dag van de terugreis en daarom hebben we die ochtend eigenlijk ook niks meer gedaan. We namen de tijd om te ontbijten maar uiteindelijk waren we nog eerder klaar dan de dag daarvoor. We besloten om ruim de tijd te nemen zodat we niet te laat zouden komen voor onze vlucht, maar uiteindelijk ging alles zo vlot dat we nog 2,5 uur hadden totdat we zouden gaan boarden. Eenmaal door de douane heen, ploften we neer in een hoek vol met felgroene banken en daar ben ik toen weer begonnen met een nieuwe serie op Netflix. Of nou ja, ik had al eens een seizoen van Gossip Girl gezien maar omdat ik ineens was afgehaakt, besloot ik maar om weer bij het begin te beginnen.

De vlucht was goed verlopen en eenmaal in Nederland hadden we eigenlijk nog genoeg tijd om allerlei andere dingen te doen. De vluchttijden waren wat dat betreft eigenlijk echt ideaal! We hebben twee volle dagen in de stad gehad en de laatste dag konden we in principe uitslapen en aangekomen in Nederland hadden we ook nog een namiddag en een avond om dingen te doen.

whatsapp-image-2016-10-02-at-21-51-42 Zaterdag werd ik wakker met een heel spontaan idee. ‘Ik ga naar de kapper’, was het eerste wat ik tegen mijn moeder zei toen ik beneden kwam gestrompeld ‘en ik laat het deze keer ook maar eens verven.’ Zo gezegd, zo gedaan. Een uur later zat ik in de kappersstoel en koos ik voor een lichte balayage. Omdat het effect nog niet optimaal is (en ik erover twijfel om misschien deze week nog terug te gaan om het lichter te maken) heb ik nog niet echt een goede foto gemaakt met mijn Canon camera. Zodra het helemaal is zoals ik wil dat het is, zal ik hier (natuurlijk!) een artikel over schrijven. In ieder geval vond ik het al een hele prestatie dat ik na al die jaren ineens de knoop heb doorgehakt om mijn haar te verven.

whatsapp-image-2016-10-02-at-19-06-43Omdat ik zondag zo goed als helemaal niks heb gedaan, sluit ik deze Photo Diary af op zaterdagavond; waarop ik samen met vriendinnen een tapasmenu maakte – en waarbij minstens de helft onaangeraakt bleef staan. We hadden zoveel lekkere dingen gemaakt, maar we zaten allemaal zó snel vol!

Aan het einde van de week zat ik dus niet alleen vol van het eten, maar ook van alle mooie momenten die ik afgelopen week beleefd heb. Zondag was echt een dag die ik dan nodig heb om er een soort van bij te komen. Natuurlijk is er ook het nodige huiswerk gedaan, maar ik was maar al te blij toen ik gister weer mijn bed in kon en kon Netflixen. After all, was het echt een onwijs leuke week!

 

Happy new week!

Veel liefs, Romy

 

1 Comment

  • Reply Sija 3 oktober 2016 at 10:24

    Wat fijn dat je moeder naar huis mocht Romy! <3 Wat een leuke foto's allemaal, doe mij ook maar zo'n tripje naar Praag! Lijkt me geweldig om naar die John Lennon Wall te gaan 🙂 Ben benieuwd naar je nieuwe kapsel!

  • Leave a Reply