Plog : Van kleine dingen in Nijmegen kregen wij grote hoeveelheden inspiratie

Vandaag neem ik jullie door middel van een plog mee naar afgelopen Zondag, waarop ik samen met Suzanne een bezoekje bracht aan Nijmegen. In de Photo Diary van afgelopen week had ik er al heel kort een beetje over verteld, maar aangezien ik aardig wat foto’s heb gemaakt, leek het me toch heel erg leuk om er nog een apart artikel aan te wijden. Lees je mee?

img_7359Nijmegen is een stad die relatief onwijs dichtbij ligt, maar waar ik nog nooit een stap had gezet. Zo zijn er trouwens heel veel steden in Nederland die ik nog nooit heb bezocht. Bizar eigenlijk! Deze dag in Nijmegen heeft me eigenlijk ook een beetje aan het denken gezet om een lijstje op te stellen met bijvoorbeeld 10 steden die ik volgend jaar bezocht moet hebben.

whatsapp-image-3016-09-25-at-18-39-55

Het ‘doel’ van ons dagje weg was eigenlijk heel anders dan normaal. Normaal gaan Suzanne en ik echt voor het shoppen naar een bepaalde stad toe, maar dat was deze keer niet het geval. We hebben het de laatste tijd allebei erg druk en hadden elkaar daarom ook al ruim acht weken niet gezien. Best een tijdje voor ons! Ons grootste doel was dan ook om eens gezellig ergens te gaan zitten en bij te kletsen over wat er allemaal gaande was. Daarnaast moesten we (natuurlijk!) ook aan onze blogs denken. Zo namen we allebei een notitieboekje mee en maakten we grove aantekeningen van ideetjes voor artikelen. Zo grappig hoe je met een open mind inspiratie uit de kleinste dingetjes kan halen! Bijna magisch.

whatsapp-image-2116-09-25-at-18-39-54Ondanks dat we maar al te erg aan het genieten waren van onze cappuccino en warme chocolademelk – die tevens werden bezorgd door een ober die deed alsof hij ons al jaren kende -, kwamen we er al snel achter dat Nijmegen veel meer te bieden had dan het terras waar we zaten. Het is namelijk oprecht zo’n fotogenieke stad met super veel unieke plekjes. Ondanks dat we beiden niet echt in de shopmodus zaten, heb ik me wel hel erg vermaakt met het kijken naar kleding – want ja, dat kan óók! Alleen kijken! Gek hé? Haha!

We bezochten een aantal standaard winkels maar daarnaast liepen we ook tegen een aantal hele leuke boetiekjes aan. Een boetiekje, genaamd DAY, trok echt meteen onze aandacht. DAY verkocht zowel kleding als woonaccessoires en ik overdrijf niet als ik zeg dat ik zonder twijfel de hele winkel had willen hebben. Ze hadden zulke leuke dingetjes! Als het winkeltje iets groter was geweest en de verkoopster iets minder achterdochtig had ik zonder twijfel alles gefotografeerd, maar ik durfde het toch niet helemaal aan. Je weet echter nooit hoe mensen daarover doen! Ondanks dat ik de schade beperkt heb gehouden, verliet ik de winkel met een aantal leuke kaarten en een geurzakje voor in mijn kledingkast (die ik immers al een jaar zocht).

img_7386img_7494

Al snel werden we het drukke van de stad een beetje beu en trokken we ons terug om een mooi plekje te zoeken om outfitfoto’s te maken. Dit was eigenlijk helemaal niet gepland, dus gelukkig had ik mijn Canon meegenomen! We wilden allebei al erg lang een keer foto’s waarbij we op een trap zaten, dus toen we een trap tegen kwamen die ons ook nog eens naar een uitmonding van de Waal bracht, kon onze dag niet meer stuk!

img_7521 img_7523

Natuurlijk kon de Waal dus ook niet aan ons voorbij gaan en nam ik hier ook een aantal foto’s. Op een van de rotsblokken onder de brug was dit kleine kunstwerkje gemaakt. Het trok meteen mijn aandacht en op een of andere manier raakt het me iedere keer als ik ernaar kijk. Onder de brug stond de tekst geschreven: Refugees Welcome, dus wellicht dat dit kleine kunstwerkje een eenzame vluchteling voor moet stellen. Zeker een plaatje wat me nog steeds stil krijgt!

img_7629 img_7631Rond 15:00 was het tijd om weer richting het Station te gaan. Jammer, maar gelukkig namen we een route waarbij we nog even van het uitzicht van de Waal konden genieten. Op een of andere manier deed Nijmegen me echt een beetje denken aan een soort mini havenstadje en dat werd alleen maar versterkt door het restaurantje op een woonboot, onder de naam Opoe Sientje. Het zag er zo onwijs leuk uit! Ondanks dat het een beetje rommelig oogde, kon ik me helemaal voorstellen hoe onwijs gezellig het zou zijn in de avond. Als de zon ondergaat aan de Waal, Opoe Sientje besluit om een vuurkorf aan te maken en de lantaarns automatisch aangaan.

img_7637

Kijk wie we ook nog tegen kwamen op de terugweg! It’s Goofy! Het leuke eraan vind ik dat je best goed moet kijken voor je hem erin ziet; ik wel in ieder geval! Het was best een eindje lopen tot het station, maar op een of andere manier bleef de inspiratie maar komen. Toen we eenmaal neerploften op de ijzeren bankjes voor de plek waar onze trein zou komen, waren we dan ook zo druk bezig met onze telefoons, dat Suzanne me om 15:53 met grote ogen aankeek en we in een ruk allebei naar links keken. ‘Room.. Dat was onze trein..’

 

Ben jij wel eens in Nijmegen geweest?

Veel liefs, Romy

3 Comments

  • Reply Nina Simplynspecial 29 september 2016 at 09:22

    Ik kom werkelijk nooit in Nijmegen, heb dus geen idee hoe het daar is! Misschien toch maar eens doen want het klinkt goed 🙂 Volgens mij hebben jullie een leuke dag gehad samen.

  • Reply Melike 29 september 2016 at 11:29

    Grappig, ik woon in Nijmegen!

  • Reply Veerle 29 september 2016 at 15:51

    Mooie foto’s! Ik ben nog nooit in Nijmegen geweest, het lijkt me wel een leuke stad!

  • Leave a Reply