5 Europese steden die ik binnen nu en 5 jaar bezocht wil hebben

5-stedenReizen is wat mij betreft een van de dingen die je écht als mens verrijken. Even proeven van een andere cultuur, je wagen aan de taal en kennis maken met de lokale gebruiken: ik houd ervan! Ik vind het bijvoorbeeld echt geweldig om in een korte tijd veel van een bepaalde stad of van een bepaald land te zien. Vooral de laatste jaren doe ik steeds vaker stedentrips, en stiekem blijft dat altijd weer heel erg bijzonder. Iedere stad heeft haar eigen charme, dus daarom staan er ook totaal verschillende steden op mijn ‘to visit’ lijstje. Vandaag wil ik graag vijf Europese steden met jullie delen die ik binnen vijf jaar bezocht wil hebben. Lees je mee?

rejkjavik-iceland-3Eén land waar ik eigenlijk mijn hele leven al een keer heen wil, is Ijsland. Vroeger, omdat ik ervan overtuigd was dat dat de plek was waar de ijsberen, kerstman en zijn hulpjes leefden, en nu omdat ik weet dat Ijsland een van de bijzonderste plekjes in Europa is. Ondanks dat Reyjavík niet de most happening stad van Europa is, lijkt het me echt een prachtige stad om in een aantal daagjes een beetje te verkennen. Natuurlijk zou ik niet in Reyjavík blijven als ik naar Ijsland zou gaan, maar zou ik erop uittrekken om o.a. de Blue Lagoon, Golden Circle, Gullfoss en Askja te bezoeken. Kortom: het lijkt me echt een geweldige ervaring om een soort mini-rondreis te maken in Ijsland. Wellicht gebeurt dit niet binnen nu en een jaar, maar ik hoop dat ik dit over vijf jaar toch wel heb mogen doen.

rejkjavik-iceland-7Van het koude Ijsland spring ik naar een heerlijke warme bestemming alsof het niets is. Een ander land waar ik namelijk echt al mega lang heen wil, is Kroatië. Dat is eigenlijk zo gekomen omdat Kroatië het vaste vakantieland is van een vriendin van mijn moeder en ik sinds haar foto’s gezien te hebben echt verliefd ben op deze bestemming. Dubrovnik is een stad in Kroatië die ligt aan de zijkant van een berg, aan de zee. En als je me inmiddels een beetje kent, weet je dat ik echt dol ben op de zee! Volgens allerlei reisgidsjes is het een prachtig stadje met allerlei kleine, schattige straatjes en een prachtige haven. Sounds like heaven to me!

rejkjavik-iceland-5Toen ik afgelopen Juni een veiling op Vakantieveilingen had gewonnen waarbij ik de keus had uit Praag en Boedapest, was mijn eerste keuze eigenlijk Boedapest. Achteraf heb ik echt een geweldige tijd gehad in Praag en heeft de schoonheid van de stad me ook echt verbaasd, maar alsnog wil ik echt nog heel graag eens naar Boedapest toe. De stad bestaat, net als Praag, uit twee delen die met elkaar verbonden worden door middel van een brug. Als je alleen de foto’s al ziet van de verlichte Kettingbrug al ziet met op de achtergrond slechts een glimp van de stad, begint mijn wanderlust-hartje al harder te kloppen.

rejkjavik-iceland-9Een stad die redelijk binnen handbereik ligt, maar waar ik nog nooit ben geweest, is Berlijn. Op een of andere manier vergeet ik Berlijn altijd een beetje als mogelijke citytrip bestemming. Gek eigenlijk, want het schijnt echt een prachtige stad te zijn met onwijs veel bezienswaardigheden. Berlijn is echt een stad die je terug de geschiedenis in meeneemt. Zo lijkt het me heel ‘mooi’ om een bezoekje te brengen aan de Berlijnse Muur en natuurlijk aan het Holocaust Monument. Ook blijkt Berlijn een hele goede stad te zijn om te shoppen, en dát hoef je mij natuurlijk maar één keer te zeggen.

rejkjavik-iceland-10Tenslotte een stad waarbij menig mens me gek aankijkt als ik zeg dat ik er nog nooit ben geweest. ‘Jíj? Nog nooit in Parijs geweest?’ Nou, technisch gezien ben ik er wel eens geweest. In de vierde klas van de middelbare school ben ik namelijk een volle dag naar Disneyland Parijs geweest, maar toch tel ik dit niet mee als een bezoek aan de stad. Ik zou zó graag ontbijten in een Franse Bistro met een croissant, een macaron kopen bij La durée of PAUL en die dan heerlijk opknabbelen op een bankje met de Eiffeltoren voor me. J’ai vraiment envie d’aller à Paris!

 

Welke Europese stad wil jij momenteel heel graag bezoeken?

Veel liefs, Romy

10 Comments

 • Reply Veerle 19 oktober 2016 at 08:42

  Ik wil graag een keer naar Kopenhagen! Budapest en Berlijn staan ook hoog op mijn lijstje:) xx

  • Reply Romy 19 oktober 2016 at 22:28

   Kopenhagen omg! Daar wil ik ook nog heen haha! Eigenlijk is dit lijstje echt gewoon vééél te klein voor alle steden die ik nog wil bezoeken, haha!

 • Reply All About Bertina 19 oktober 2016 at 13:17

  Wat een prachtige foto’s heb je gebruikt voor dit artikel.
  Ik zou heel graag nog een keer terug willen naar Londen en Barcelona.

  • Reply Romy 19 oktober 2016 at 22:26

   Aah, dankje Bertina! Heel toevallig zijn dat tot nu toe ook echt mijn lievelingssteden! Ik blijf maar geen genoeg krijgen van Londen, haha!

 • Reply Ise 19 oktober 2016 at 17:18

  Budapest kan ik je zeker aanraden! En de rest (op Parijs na) staat ook nog op mijn eigen lijstje 😉

  • Reply Romy 19 oktober 2016 at 22:24

   Ik hoor inderdaad zúlke goede verhalen over Budapest! Ik kan écht niet wachten om daarheen te gaan, haha!

 • Reply irene 19 oktober 2016 at 21:25

  Ik wil echt weer een keer terug naar Parijs!! 🙂 Echt leuke steden heb je op je lijstje staan!

  • Reply Romy 19 oktober 2016 at 22:27

   Kan ik me voorstellen Irene! Parijs ziet er altijd zo onwijs mooi uit op foto’s! Haast magisch gewoon.. 🙂

 • Reply Malou | Blonde Blossom 25 oktober 2016 at 11:48

  Ik was afgelopen zomer in Budapest en dat is zo’n geweldige stad! Je kunt er in de archieven trouwens ook een post over vinden, je moet er echt een keer heen gaan! Ik ben trouwens nog nooit in Parijs geweest… X

  • Reply Romy 25 oktober 2016 at 22:56

   Klinkt echt mega goed! Ik ga op zoek naar het artikel Malou! Dankje voor de tip 🙂

  Leave a Reply