WAAROM DATEN NIET ALLEEN LEUK, MAAR OOK GOED VOOR JOU IS!

img_8477Suzanne – Daten, de meesten van ons moeten er aan geloven om toch echt te gaan daten. Je ware liefde komt namelijk niet altijd uit de lucht vallen en dan moeten we het hef in eigen handen gaan nemen. Daten moet eigenlijk hartstikke leuk zijn, vaak is het dat ook wel, maar daarnaast is het ook nog goed voor je. Ik soms vandaag voor je op waarom het niet alleen leuk is, maar ook nog goed voor jezelf.

 

Je komt onder de mensen

Aller eerst kom je onder de mensen. Je leert mensen kennen waarmee je gaat daten, hoe je hier aan komt is natuurlijk ook aan jou, maar de uitstapjes zullen waarschijnlijk niet geheel in privé sferen worden georganiseerd. Je komt waarschijnlijk een heleboel mensen tegen en dat geeft alleen maar meer plezier. Daarnaast leer je ook op deze manier sneller mensen aan te spreken. Ik heb dat zelf heel vaak namelijk, als ik bijvoorbeeld aan het reizen ben, dat ik heel gemakkelijk tegen iemand begin te praten, maar dat gebeurt ook wanneer je aan het daten bent. Je praat tegen elkaar, maar raakt ook snel in contact met andere mensen of misschien wel stelletjes. Wie weet hou je er aan de eind van de avond nog andere leuke contacten aan over.

 

img_7224Je leert jezelf heel goed kennen

Het belangrijkste van daten is misschien wel dat je jezelf heel goed leert kennen. Je eigen karakter, maar ook wat je eigenlijk in iemand zoekt. Je leert eisen stellen, je weet precies wat jij belangrijk vind ik een relatie of in contact met anderen en je leert ook eerlijk zijn naar jezelf. Je wordt er op persoonlijk gebied absoluut niet stommer van en uiteindelijk zal je op deze manier ook gemakkelijk ‘de ware’ leren vinden.

 

img_4656Je leert anderen mensen inschatten

Als je heel erg veel aan het daten bent, leer je heel snel mensen inschatten. Hier kan ik nog wel eens de fout in gaan en dat zegt dat ik niet bepaald een ster ben in daten. Doordat je steeds meer met mensen appt en afspreekt, herken je voortaan de signalen. Niet alleen signalen dat iemand je leukt vind, maar ook wanneer hij al lang weet dat het niets gaat worden zonder het te zeggen of het achterhalen van bepaalde types.

Lachen & lol maken!

Ook al word je date niets, je hebt in ieder geval een leuke tijd gehad of je kunt er daarna met vriendinnen heel hard om lachen wat je toch allemaal hebt uitgespookt en lachen en lol maken is toch ook heel veel waard!
img_7249

Daten is dus niet alleen leuk, maar het leert je heel erg veel en je hebt een leuke tijd gehad tijdens of om de date! Geniet dus van de leven als single en maak dus leuke uitstapjes en neem de tijd om je te oriënteren.

 

Ben jij aan het daten?

1 Comment

  • Reply Bente 29 november 2016 at 10:18

    Daten doe ik al heel lang niet meer (ik heb alweer ruim 6,5 jaar ‘verkering’ ;)) Maar het kan inderdaad zeker leuk en goed voor je zijn! Ben het helemaal met je eens 🙂

  • Leave a Reply