Week time #1: Een overload aan lentekriebels

Aan het begin van deze week deelde ik een lijstje van de artikelen die je de komende tijd kan gaan verwachten op RoseAmere. Eén van mijn nieuwe series is Week Time, oftewel een ‘om-de-weekse’ update over alles wat me bezighoudt! Vandaag dus de primeur van mijn nieuwe serie, die deze keer helemaal in het teken staat van lentekriebeltjes! Lees je gezellig mee?

Voor zolang ik me kan herinneren ben ik een écht lentemens. Ik zou haast kunnen zeggen dat het mijn favoriete seizoen is! De dagen waarop je de vogeltjes weer massaal hoort fluiten, je de narcisjes weer ziet groeien op plekken waar een maand eerder een dik pak koude massa lag en je met een laagje minder om je lijf naar buiten kan: ik houd ervan!

 

CREATIVITEITSBOOST

Want ja; dat is iets wat er momenteel zeker met me aan de hand is! Ik heb het voorgaande jaren niet zo doorgehad, maar het lijkt dit jaar of mijn creativiteit (en de hoeveelheid plannen die daaruit voortvloeien) evenredig toenemen met de temperatuur op de thermometer. Ik ben constant bezig met het maken van kleine tekeningetjes, het maken van lijstjes, het schrijven van brieven, binge-pinnen van DIY-ideetjes op Pinterest en het noteren van nieuwe artikel-ideetjes. Aan een kant natuurlijk enorm fijn, maar aan de andere kant is het niet ideaal om tijdens algebraïsche vergelijkingen een groter gedeelte van het A4’tje te bekladderen met tekeningetjes dan daadwerkelijke sommen. Ach ja, het zal er wel bij horen! Het voelt in ieder geval of ik een beetje dichter bij mezelf kom wanneer ik creatief bezig ben. Is dat gek? I don’t know. Maar het voelt heerlijk! En natuurlijk helemaal wanneer het zonnetje ook nog op mijn gezicht schijnt.

GOEDE STEMMING WEL

Dan mijn humeur; altijd een dingetje. Natuurlijk heb ik soms nog mijn momentjes, maar daar tegenover staat dat ik me over het algemeen een heel gelukkig mens voel op dit moment. Er zijn héél veel gebreken, maar ik leer langzamerhand om alles minder zwart/wit te zien. De afgelopen jaren vroeg ik mezelf steeds af of het mogelijk zou zijn dat ik bipolair was. Ik was namelijk óf héél blij en druk, óf heel stil, chagrijnig, onzeker en verdrietig. Een tussenweg leek er destijds niet te bestaan. Tijdens mijn reis in Tenerife heb ik zóveel geleerd; het was maar een week, maar ik heb zoveel realisatiemomentjes gehad. Omdat ik sindsdien eigenlijk helemaal niet meer persoonlijk ben geweest, hebben jullie mijn ‘veranderende levenshouding’ waarschijnlijk helemaal niet meegekregen. In ieder geval sta ik momenteel optimistischer in het leven dan ooit tevoren en dat wordt voor mij alleen maar versterkt door mijn liefde voor de lente.

OPRUIMEN EN OPMAKEN

Als ik voorjaar zeg, waar denk je dan aan? Juist! Aan schoonmaakwoede en opruimkoorts; precies waar ik momenteel een beetje aan lijdt. Ik had in februari mijn toelatingstoets voor geneeskunde en heb me in de voorafgaande maand(en) alleen maar hierop gefocust. Ik had totaal geen orde, structuur en planning meer in mijn hoofd en ondanks ik een onwijs grote chaoot ben, baadde me dat heel veel zorgen. Gelukkig heb ik inmiddels alles weer een beetje op orde. Yay! Ik ben bijgewerkt met school, heb planningen gemaakt voor klusjes die ik in huis moet doen en heb voor aankomende week een grote opruimsessie gepland. Uit het niets ineens vijf artikelen per week produceren blijkt echter moeilijker dan gedacht, maar toch weet ik zeker dat dit wel weer los gaat lopen als ik mijn zaakjes eenmaal allemaal op orde heb.

 

(KLEINE) GELUKSMOMENTJES

Ook leek het me een leuk vast onderdeel om iedere Week Time af te sluiten met een lijstje van een aantal geluksmomentjes van de afgelopen twee weken. Twee weken lijken weinig, maar ik besef me maar al te goed hoeveel ik de laatste tijd meemaak in een tijdstek van twee weken. Echt bizar! Hieronder dus een lijstje van heel veel kleine dingen die individueel niet het benoemen waard waren, maar samen wel een leuk lijstje vormen.

 • Kaartjes voor Pinkpop (de dag met Martin Garrix én Justin Bieber) weten te bemachtigen;
 • Het nieuwe album van Ed Sheeran de hele dag on reply hebben staan;
 • (Wederom) een nieuwe lay-out voor mijn blog uit een lijst van tien opties hebben gekozen;
 • Van een wildvreemd meisje een super lief compliment gekregen hebben;
 • Toevallig herenigd worden met een oude vriendin en alle misverstanden uit de wereld hebben geholpen;
 • Meerdere (amazing) series tegelijkertijd volgen;
 • Met een vriendin, haar broer en haar moeder huilen van het lachen om jeugdverhalen;
 • In de auto zitten met muziek op maximaal volume en meezingen terwijl het zonnetje op je snoet schijnt;
 • Meerdere (amazing) drankjes hebben ontdekt;
 • Horen dat iemand trots op je is en diegene niet je vader of moeder is (haha!);
 • Meerdere puntjes van mijn bucketlist af hebben kunnen strepen;
 • Na jaren van bewondering eindelijk een Buddha to Buddha ring voor mezelf gekocht;
 • Een eyeliner ontdekken die aanbrengen van eyeliner minder deprimerend maakt;
 • Een super lieve reactie krijgen van een samenwerking over het betreffende artikel.

 

Hoe vinden jullie de primeur van Week Time?

Veel liefs, Romy

2 Comments

 • Reply Suzanne 17 maart 2017 at 07:39

  Leuk om te lezen.

 • Reply Kim 17 maart 2017 at 08:15

  Wat fijn zeg dat het met je humeur iets beter gaat. Ik laat mezelf ook altijd te snel door mijn humeur lijden. Ik kan mijn hele dag hier vaak door laten verpesten. Maar het zonnetje doet gelukkig al veel goeds!

 • Leave a Reply