Wie ben ik?

Wie ben ik? Tja, daar kun je op veel manieren op in gaan. Ik kan het standaard ‘ik heb bruin haar en bruine ogen’-praatje gaan houden, maar daarmee verveel ik zowel jullie als mezelf. Jezelf voorstellen. Vroeger dreunde ik altijd hetzelfde zinnetje op. ‘Ik ben Romy, ik woon in Vught en mijn vorige klas/school was…’ Als het me even tegenzat moest ik dan ook nog vertellen over mijn hobby’s, wat erg lastig was omdat ik nooit de ‘standaard’ dingen leuk vond. Turnen? Vreselijk. Atletiek? Ik houd niet eens 1 rondje vol.  Toneel? Krijg toch de klere.

 

Nee, ik was nooit zo iemand. Ik hield van creativiteit. Creativiteit was mijn toevluchtsoord in een omgeving waarin ik me vaak niet geaccepteerd en alleen voelde. Achteraf heeft dat me gemaakt tot wie ik vandaag de dag ben. Ik denk dat hier mijn interesse in bloggen ook is begonnen. Het idee van je gedachtes delen. Aan een kant een hele grote en ‘enge’ stap, aan de andere kant kan ik hierin mijn creativiteit en ideeën kwijt. Waar ik vroeger gebogen zat over een tekening, verwerk ik mijn creativiteit nu in een nieuw avontuur: mijn pareltje Roseamere.

 

Roseamere. Rose amère. Bittere Roos. Romy.

Zo makkelijk kan het zijn. Iedere naam heeft een betekenis en mijn naam, Romy, betekent Bittere Roos. Een betekenis waar ik me vroeger aan ergerde. Bittere Roos. Waar slaat het op? Je vergelijkt iets zo prachtigs en puurs als een roos met een vieze, bittere smaak. Althans, daar dacht ik aan. Waar ik jaren geleden niets van de betekenis van mijn naam begreep, zie ik nu in hoe deze naam mij – totaal onbewust – perfect beschrijft. Deze tegenstelling, van de uiterste bitter- en puurheid omvat mij. Mij als individu. Het is terug te vinden in ieder klein stukje ik. Aan de binnenkant met mijn dromen, karaktereigenschappen en gevoelens. Aan de buitenkant met de manier waarop ik me kleed en hoe ik mijn binnenkant aan de buitenwereld laat zien. Bittere Roos. Enerzijds terughoudend, anderzijds doorzettend.

Roseamere is mijn eigen, persoonlijke blog waar ik schrijf over de dingen waarmee ik me bezighoud. Dingen die mij vormen hoe ik ben, of dingen die ik vorm tot hoe ze zijn. Fashion, beauty en do-it-yourselves zijn slechts enkele onderwerpen die je op mijn website terug zal vinden. Sinds het moment dat ik het fenomeen ‘bloggen’ ontdekte, was het voor mij al snel duidelijk dat ik zelf ook een blog wilde. Ik ben het meisje dat je niet kan kwellen met het schrijven van essays, verslagen en verhalen. Het meisje dat al een shitload aan foto’s heeft voordat ze überhaupt op plaats van bestemming is. Het meisje dat nooit gek zal worden van het zoeken naar de perfecte outfit. En bovenal, het meisje met een fortuin aan dromen. Met bloggen stel je jezelf bloot en dit hield mij lange tijd tegen. Tóch heb ik besloten om deze website, Roseamere, op te starten. Mijn liefdes voor mode, reizen, dromen, creativiteit, boybands en taal kunnen zo op een perfecte manier verbonden worden.


 

Veel liefs,

Romy

No Comments

Leave a Reply